Τρίπολη: Ένα απέραντο... τασάκι (pics)

Τρίπολη: Ένα απέραντο... τασάκι (pics)

Φεβρουάριος 07, 2020 - 12:03
6 σχόλια

Γέμισε γόπες η Τρίπολη -και δεν αναφερόμαστε στα ψάρια, ασφαλώς. Η καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα εστίασης είχε ως αποτέλεσμα να «ξεφυτρώνουν» γόπες παντού στην πόλη, ιδίως στις πλατείες και μπροστά από μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί και να υπογραμμισθεί ότι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς έχουν φροντίσει να υπάρχει στην είσοδο των καταστημάτων ένα τασάκι, πολλές φορές πάνω σε τραπέζι, ενώ τοποθετούν ακόμα και καθίσματα, ώστε να απολαμβάνουν το τσιγάρο τους όσοι το επιθυμούν. Πάντως, οι γόπες «κοσμούν» κάθε γωνιά, όπως τα πααρτέρια.

Ωστόσο, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, αν δεν έχει ο καθένας από εμάς τη συνείδηση ότι πετώντας τη γόπα του τσιγάρου κάτω μολύνει τον περιβάλλοντα χώρο και την πόλη, είναι δώρον άδωρο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σβήσει κάποιος το τσιγάρο του και να μην το πετάξει απλώς στο... μεγάλο τασάκι. Στο εμπόριο κυκλοφορούν μικρές σταχτοθήκες οι οποίες είναι εύκολο να τις έχει κάποιος μαζί του και να ξεφορτώνεται τα τσιγάρα του χωρίς να επιβαρύνει την πόλη ούτε περιβαλλοντικά ούτε αισθητικά.

Οφείλουμε να σημειώσουμε, πάντως, ότι η συμμόρφωση στον νέο νόμο είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Όπως και η... αντοχή των καπνιστών στο κρύο. Διότι βλέπουμε πολλούς καπνιστές να απολαμβάνουν τον καφέ τους έξω, στα τραπεζοκαθίσματα που τοποθετούνται για αυτούς, ακόμα και όταν η θερμοκρασία είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Αυτό σας πείραξε που για να το δεις πρέπει μα κοιτάς κάτω και να ψάχνεις. Οτι τα δημόσια λαι οδιωτικά κτήρια έχουν καταστραφεί από κάθε λογής συνθήματα ή σχέδια αντικοινωνικών ατόμων μόκο.

Δηλαδή η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι το ίδιο με τα γκράφιτι. Τι άλλο θα ακούσουμε.

Μπως να μεριμνήσει κ ο δήμος βάζοντας τασάκια; στην πλατεία του Άργους έχει πολλούς κλάδους κ τασάκια δίπλα από τον κάδο. Εδώ γτ δε μπορουμε; Εννοείται πως είναι απαράδεκτο να πετάνε τις γόπες κάτω. Αλλά θα βοηθούσαν πιστεύω τα τασάκια λίγο

@13.36 είδες κανενα γκραφιτι??? "υπογραφές" και συνθηματικά του καθε μπ@στ@ρδου είναι....που είδες εσυ τα γκραφιτι ??μακαρι να είχε γκραφιτι...σαμπως ξερουν να φτιαχνουν τα άσχετα?

Δεν υπάρχουν δημοσιει υπαλλήλοι για να καθαριζουν??? Μόνο στην λούφα έχουν μάθει!!!! Δώστε αδοιες να μπορούμε να καπνίσουμε σε συγκεκριμένα μαγαζια !!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.