Τρίπολη: Έλλειψη σε αίμα λόγω κορωνοϊού - Εθελοντική αιμοδοσία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (pics,vid)

Τρίπολη: Έλλειψη σε αίμα λόγω κορωνοϊού - Εθελοντική αιμοδοσία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (pics,vid)

Μάρτιος 27, 2020 - 12:29
5 σχόλια

Η πανδημία του κορωνοϊού μείωσε σημαντικά τα αποθέματα αίματος της χώρας, αφού οι πολίτες φοβούνται να πάνε στα νοσοκομεία.

Η περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας σε συνεργασία με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο διοργάνωσαν στον χώρο του γυμναστηρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης εθελοντική αιμοδοσία προκειμένου να αναπληρωθούν  τα αποθέματα αίματος που λόγω κορωνοϊού έχουν ελαττωθεί σε επικίνδυνο βαθμό.

Την ικανοποίησή του για την έως τώρα προσέλευση του κόσμου στην εθελοντική αιμοδοσία εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλος Χρήστος, ευχαριστώντας τους συμπολίτες του για τη στήριξη αυτή της δράσης.

Η προσπάθεια  που κάνουμε  είναι να μπορέσουμε να συμβάλουμε στο υγειονομικό γενικότερο πρόβλημα, ώστε τα αποθέματα αίματος να αναπληρωθούν

Με όλη μας τη δύναμη στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια του έχει ξεκινήσει η ΠΕ Αρκαδίας, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Υγείας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, σημειώνοντας ότι παρόμοιες δράσεις θα γίνουν σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο ιατρός δημόσιας υγείας και διευθυντής ΕΣΥ, γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, αρχικά ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του, το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό ακόμα και τους διοικητικούς του νοσοκομείου για την προσφορά τους.

Καλό είναι να ακολουθούμε τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, είπε ο κ. Διαμαντόπουλος απαντώντας σε ερωτήματά μας σχετικά με το αν είναι ασφαλές στην  περίοδο της πανδημίας κάποιος να λαμβάνει μέρος σε αυτές τις δράσεις. Ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε ότι πρέπει όλοι να προσέχουμε ιδιαίτερα  και να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφάλειας.

Με έμφαση την αιμοδοσία, υπάρχει μια περίοδος μετά την ασθένεια που θα πρέπει να δημιουργήσουμε την κοινωνική συνοχή, έτσι με κάθε πράξη αλληλεγγύης πρέπει να στηρίξουμε το μετά που θα είναι δύσκολο, όπως ανέφερε.

Ο κ. Ζαχαρίας Γιώργος Επιμελητής Α΄ από την αιμοδοσία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, μίλησε για την προσέλευση του κόσμου, αλλά και για τα κριτήρια που πρέπει να τηρεί κάποιος αιμοδότης, προκειμένου να μπορέσει να αιμοδοτήσει.

Αυτοί που έχουν έναν υγιή τρόπο ζωής, αφού φάνε ένα ελαφρύ πρωινό, με πολλά υγρά, έχοντας μαζί τους το ΑΜΚΑ τους και μια ταυτότητα θα μπορέσουν να δώσουν αίμα

Να σημειώσουμε ότι όσοι δεν καταφέρουν να προσέλθουν έως αύριο Σάββατο στην εθελοντική αυτή δράση, μπορούν να προσέλθουν στο τμήμα Αιμοδοσίας του Παναρκαδικού, το οποίο είναι δυνατόν να το προσεγγίσουν χωρίς να περάσουν μέσα από το νοσοκομείο. Η αιμοδοσία γίνεται από την παλιά είσοδο των ΤΕΠ.  

Τέλος, να αναφέρουμε ότι σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου έως τις 14:00 μπορείτε να προσέλθετε στη δράση, αλλά το Σάββατο 28/03/2020 από ώρα 09:00 έως 14:00.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Έλλειψη σε αίμα λόγω κορωνοϊού - Εθελοντική αιμοδοσία


5 Σχόλια

Πολύ καλή κίνηση! Γίνονται ταυτόχρονα και τεστ για κορονοϊό; Ρωτάω τόσο για θέμα υγείας σε αυτόν που θα πάει το αίμα, όσο και για ενημέρωση αυτού που έδωσε το αίμα.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ , ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ , ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ . . ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΣΤΡΑΡΕΤΕ ;;;;

13:48 γιατί η ΠΕ Αρκαδίας ΤΟ Οργάνωσε ΑΣΧΕΤΕ ΦΩΝΑΚΛΑ ΠΟΥ ΣΕ Έχουν Πονέσει ΟΙ Εκλογές ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΝΑ ΤΟ Χωνέψεις

Αφήστε τους γιατρούς και τους άλλους λειτουργούς της υγείας να κανουν τη δουλειά τους , και κόψτε τους ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΥΣ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.