Τρίπολη: Εκπαίδευση βασικών αρχών πρώτων βοηθειών στα παιδιά οικογενειών προσφύγων

Τρίπολη: Εκπαίδευση βασικών αρχών πρώτων βοηθειών στα παιδιά οικογενειών προσφύγων

Ιούλιος 25, 2019 - 20:33
3 σχόλια

Μετά από πρόσκληση της Αναπτυξιακή Πάρνωνας α.ε. που υλοποιεί το πρόγραμμα ΕSTIA <<Παροχή στέγασης και υπηρεσιών σε αιτούντες διεθνή προστασία και δικαιούχους διεθνούς προστασίας στην Τρίπολη >>, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, την Τρίτη 7 Ιουλίου 2019 ,στα γραφεία του Ε.Ε.Σ Τρίπολης , πραγματοποιήθηκαν δύο (2) δίωρες ενημερωτικές διαλέξεις Βασικών Αρχών Πρώτων Βοηθειών - Παιδικά Ατυχήματα βιωματικού χαραχτήρα, στα παιδιά οικογενειών προσφύγων που διαμένουν στην πόλη μας. Τα παιδιά παρακολούθησαν το πρόγραμμα σε δύο τμήματα με την παρουσία 2 διερμηνέων (αραβικά και φαρσί).

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από την Νοσηλεύτρια –Εκπαιδεύτρια του Τμήματός μας κα. Μαρία Σταματοπούλου και τα παιδιά με τους συνοδούς υποδέχτηκαν η Αντιπρόεδρος του τμήματος κα. Αθανασία Πολυμενοπούλου και μέλη του Δ.Σ. μαζί με κλιμάκιο Εθελοντών Νοσηλευτικής.

Στο τέλος προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ενημερώθηκαν για την πολύπλευρη ανθρωπιστική μας δράση. Τα παιδιά έφυγαν χαρούμενα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας και σε άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Μπράβο τα παιδάκια Τους ευχόμαστε καλή επάνοδο στις πατρίδες τους τώρα που τελειώνει ο πόλεμος της Συρίας. Οι χώρες τους τους χρειάζονται για να τις ανοικοδομήσουν. Να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους και τις δουλειές τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.