Τρίπολη: Έκλεβαν αυτοκίνητα και «χτυπούσαν» καταστήματα

Τρίπολη: Έκλεβαν αυτοκίνητα και «χτυπούσαν» καταστήματα

Φεβρουάριος 04, 2020 - 09:27
15 σχόλια

Εξιχνιάστηκαν είκοσι τρείς περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών στην Αρκαδία.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία άτομα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα σύστασης εγκληματικής ομάδας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει πέντε ακόμη άτομα και άγνωστους συνεργούς. Επιπλέον κατηγορείται ακόμη ένα άτομο για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου

Αναλυτικά:

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, είκοσι τρείς (23) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, οχημάτων, σε καταστήματα και σε οχήματα, στην Τρίπολη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (2.2.2020) το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αρκαδίας, τρείς (3) ημεδαποί, 29χρονη και δύο (2) ανήλικοι.

Ειδικότερα, προχθές (2.2.2020) και πρώτες πρωινές ώρες στην Τρίπολη, οι ανωτέρω διέρρηξαν όχημα ημεδαπού και αφαίρεσαν μία τσάντα, η οποία περιείχε είδη υπόδησης και προσωπικά αντικείμενα.

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, οι αστυνομικοί της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αρκαδίας εντόπισαν τους ανωτέρω και τους προσήγαγαν και λίγο αργότερα συνελήφθησαν.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη πέντε (5) ημεδαπούς, ηλικίας από 18 έως 53 ετών και ανήλικο, αντίστοιχα, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 26.12.2019 έως και προχθές (2.2.2020), είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, στην Τρίπολη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, διέπραξαν συνολικά:

  • εννέα (9) κλοπές οχημάτων, από τα οποία ανευρέθηκαν τα επτά (7) και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους,
  • δύο (2) κλοπές- διαρρήξεις και έξι (6) απόπειρες κλοπών- διαρρήξεων σε οχήματα και
  • τέσσερις (4) κλοπές-διαρρήξεις και μία (1) απόπειρα κλοπής-διάρρηξης σε καταστήματα.

 

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα και ηλεκτρονική συσκευή, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στον κάτοχο της, ενώ επιπλέον κατηγορείται και μία (1) 36χρονη ημεδαπή για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Κατασχέθηκαν ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, διαρρηκτικά εργαλεία και κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών.

Ειδήσεις: 

15 Σχόλια

Κύριοι!!! πρόληψη θέλουμε, όχι εκ των υστέρων συλλήψεις, όταν ήδη τα κλοπιμαία έγιναν καπνός! Μπορείτε?????

Μπράβο στην ελληνική αστυνομία αλλά πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό θα είναι πάλι έξω και θα αρχίσουν να κάνουν πάλι τα ίδια

Η αστυνομία κάνει ότι μπορεί. Μετά το κράτος τι κάνει;;;;Τους βγάζει έξω και τους δίνει επιδόματα πληρωμένα από εμάς τους Έλληνες για να ξανακάνουν τα ίδια και χειρότερα..

Δεν είναι μόνο η αστυνομία το πρόβλημα με τους ρομά. Το πρόβλημα είναι κυρίως ο εισαγγελέας και η δικαιοσύνη και η νομοθεσία. Αύριο κιόλας θα είναι έξω και θα ξανακάνουν τα ίδια και τα ίδια και χειρότερα

Αφου σου σπασουν το αυτοκινητο για να στο κλεψουν κ εισαι τυχερος αν το βρεις ,θα πληρωσεις κ ενα καρο λεφτα για να το φτιαξεις.Μετα οι 'κυριοι' που παιρνουν ολα τα επιδοματα θα ειναι παλι ελευθεροι να συνεχισουν το εργο τους...ελληνικη δικαιοσυνη.

Η δικαιοσύνη λειτουργεί και εφαρμόζει, ότι ψηφίζει η νομοθετική εξουσία!! Αρα τα οποιαδήποτε παράπονα στους φραγκοκολάρους της Βουλής!

Η Δικαιοσύνη ΔΕΝ λειτουργεί στη Ελλάδα, τι να την κάνω την απόφαση του δικαστηρίου όταν βγαίνει μετά από 7 χρόνια; Ο **ς με 5 εκατομμύρια στο σακί δικάστηκε; Ο ** με 8 νεκρούς μάρτυρες ,δεν έχει πάει ακόμη στον ανακριτή για το Νοοr 1! Όποιος έχει φράγκα δεν τον ακουμπά η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα! Ενώ Ο Τράμπμ ο Κλίντον παλιότερα ο Στρος Καν κ.α. - σε άλλα μέρη , έκατσαν τουλάχιστον στο σκαμνί!

@22:04 ο εισαγγελέας διαθέτει κι ένα εργαλείο που λέγεται αυτεπάγγελτη διώξη, ξέρεις... και στην πόλη μας έχουμε χρόνια να το δούμε να χρησιμοποιείται... όχι μόνο σχετικά με τους ρομά αλλά και γενικότερα...

Το κρατος στην Αγία Βάρβαρα τους αφησε να ανοίξουν μαγαζιά με μαϊμού προϊόντα για να σταματήσουν οι κλεψιές ,ας τους κάνουν κάτι αντίστοιχο και στην Πελοπόννησο γιατί δεν υποφέρονται με ΤΙΠΟΤΑ .

Τι "ημεδαποί" ρε παιδιά? ΓΥΦΤΟΙ είναι όλοι όσοι πιάστηκαν........................και μάλιστα είναι και 2 πιτσιρίκια σαν αυτό που έφαγε το "τρισκατάρατο χαστούκι"

Την ευθυνη τελικα την φερει η Δικαιοσυνη.Η ΕΛΑΣ κανει την δουλεια της,αλλα ειναι σαν να προσπαθει να αδειασει ενα ποταμι με το κουταλακι,τους πιανει τους παει μεσα και παλι εξω ειναι για να τους ξαναπιασει.Πιστευω οτι χρειαζεται μια φυλακη μονο για αυτους με δουλεια,και μαθηση μεσα μηπως και βγουν καποια στιγμη και ενταχθουν στην κοινωνια .

Όσο θα μπορέσουμε να πείσουμε εσένα να τονίσεις καμιά λέξη , άλλο τόσο θα μπορέσουμε να πείσουμε και τους ρομά να μην παρανομούν .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.