Τρίπολη: Εγκλωβισμένοι στο σπίτι τους οι άνθρωποι με αναπηρία – Όλοι στο Συλλαλητήριο (vid)

Τρίπολη: Εγκλωβισμένοι στο σπίτι τους οι άνθρωποι με αναπηρία – Όλοι στο Συλλαλητήριο (vid)

Νοέμβριος 28, 2018 - 13:33
0 σχόλια

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους τα άτομα με αναπηρία διοργανώνοντας συλλαλητήρια σε ολόκληρη την Ελλάδα και διεκδικώντας εύκολη πρόσβαση, καθώς και την μη περικοπή στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.

Ο κ. Καραλής πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μίλησε για το Συλλαλητήριο και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Δήμο Τρίπολης, το οποίο έχει «βαλτώσει», αλλά και για τη δυσκολία των ατόμων με αναπηρία να μετακινηθούν στην πόλη της Τρίπολης.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των ΑΜΕΑ Ημέρα, ανέφερε που είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες, επεσήμανε ο κ. Καραλής, καλώντας τα άτομα με αναπηρία στο συλλαλητήριο (συγκέντρωση 10:30 στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου).

Παλεύουμε ενάντια στις περικοπές των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας

Δυστύχημα και μόνο μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι το 2018 υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους λόγω της περιορισμένης προσβασιμότητας.

Εξήντα χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανέφερε ο κ. Καραλής, επισημαίνοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν βγαίνουν από το κατώφλι του σπιτιού τους καθώς αντιμετωπίζουν δυσχέρειες στην αυτόνομη διαβίωση και μετακίνηση και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση, σε εμπορικά καταστήματα, σε εστιατόρια, σε δημόσιες υπηρεσίες.

Τα ΑΜΕΑ διεκδικούν:

·         Ούτε ένα ευρώ περικοπή στα επιδόματα και στις συντάξεις αναπηρίας.

·         Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΟΠΕΚΑ.

·         Κάλυψη όλων των απωλειών, επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο. Δεν "τσιμπάμε" στα παιχνίδια κυβέρνησης και ΕΕ, για ολιγόμηνη αναβολή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς, που είναι να γίνει από 1/1/19.

·         Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ. Καμία σύνταξη κάτω από τα 600 ευρώ.

·         Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των οφειλόμενων στις οικογένειες των ΑμεΑ.

·         Καμία πληρωμή από τις οικογένειες, τους ανάπηρους, τους χρονίως πάσχοντες, για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνικά βοηθήματα. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να τα καλύψει από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·         Δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ».

Έφ.Κ

Video: 

ArcadiaPortal.gr ArcadiaPortal.gr Τρίπολη: Εγκλωβισμένοι στο σπίτι τους οι άνθρωποι με αναπηρία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.