Τρίπολη: Αυξημένη η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης – Πότε ξεκινά η διανομή

Τρίπολη: Αυξημένη η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης – Πότε ξεκινά η διανομή

Οκτώβριος 11, 2019 - 11:23
3 σχόλια

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου ξεκινάει η διανομή πετρελαίου θέρμανσης. Τα βυτιοφόρα θα προμηθευτούν από τα διυλιστήρια το πρώτο πετρέλαιο για εφέτος και την ίδια ή την επόμενη μέρα θα ξεκίνησαν οι διανομές στους πελάτες.

Αυξημένη είναι η ζήτηση σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε ο Αν. Κακλαμάνος, εκπρόσωπος βενζινοπωλών. Αυτό ο κ. Κακλαμάνος το αποδίδει στο γεγονός ότι ο κόσμος απογοητεύτηκε και κουράστηκε από τους «θερμοπομπούς» και από τα παρόμοια μέσα που αγοράζει ο κόσμος για να ζεστάνει το σπίτι του.

Ο κόσμος επανέρχεται στο πετρέλαιο, καθώς δοκιμάστηκαν τα άλλα μέσα τα οποία φούσκωσαν κατά πολύ τους λογαριασμούς του ρεύματος

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal.gr με τον επαγγελματία του κλάδου διανομής πετρελαίου Αναστάσιο Κακλαμάνo, πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ζητούσαν την αγορά μικρών ποσοτήτων, καθώς, όπως είπε, «έχει περάσει ο καιρός που ο κόσμος γέμισε του δεξαμενές, τώρα βάζει για 15 ή 20 μέρες».

Όσον αφορά στην τιμή, αυτή διαμορφώνεται την τελευταία στιγμή είπε, αλλά πιθανόν η τιμή να παραμείνει στο 1,08 ευρώ το λίτρο, όπως και πέρυσι.

Το γεγονός ότι οι διαχειριστές των πολυκατοικιών ζητούν τα χρήματα από τους πελάτες τους προτού γίνει η διάθεση πετρελαίου, έχει περιορίσει τις ποσότητες παραγγελιών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κακλαμάνος απάντησε και σε ερώτησή μας σχετικά με την ποιότητα του υγρού καυσίμου, αναφέροντας ότι τα διυλιστήριά μας έχουν ένα πολύ καλό ποιοτικό προϊόν το οποίο εξάγεται, ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα στην ποιότητα, τα πετρέλαια είναι πολύ προσεγμένα.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση προαναγγέλλει την αύξηση της δαπάνης του κρατικού προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης κατά 10 εκατ. ευρώ και αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να οριστικοποιηθούν οι κρίσιμες λεπτομέρειες της εφετινής επιδότησης.

Έφη Καστραντά


3 Σχόλια

Για να ζεσταθεί ο κόσμος πρέπει να κατέβει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης . Απο οτι καταλάβαμε τα χρόνια της κρίσης με την επιβολή του φόρου ανάγκασαν τον κόσμο να περάσει σε άλλες λύσεις (Ξύλα-πέλλετ-κλιματιστικά κλπ) χωρίς να γίνει κατι ουσιαστικό.Ο κόσμος κρυώνει!!! Και για το φυσικό αέριο που περνά έξω απο την πόλη κανένας δε εισηγήθηκε να περάσει μέσα στη πόλη!!! Δεν είδα κάποιον Δημοτικό άρχοντα να αναφέρει κάτι. Μήπως θίγονται συμφέροντα?

φιλε ειναι γεγονος οτι θιγονται και εχουν και ονομετεπωνυμα, δε θελει πολλη σκεψη για το ποια ειναι αυτα. Το αεριο θα παει σε ολη την Ελλαδα πρωτα και μετα ισως να ερθει και εδω σε καμια 30ρια χρονια, τετοιοι ειμαστε.

Τι θα πει "αυξημένη ζήτηση"; Από που μετρήθηκε αυτό; Διατίθεται πετρέλαιο θέρμανσης και διαπιστώσατε ότι όλοι σκοτώθηκαν για να αγοράσουν;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.