Τρίπολη: Αυστηρό μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας στην Τουρκία

Τρίπολη: Αυστηρό μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας στην Τουρκία

Σεπτέμβριος 29, 2019 - 13:46
7 σχόλια

Παυλόπουλος από Τρίπολη: Ξέρουμε να επιβάλλουμε την ισχύ του δικαίου

Τις εκδηλώσεις για την 198η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος μετά την κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου έκανε την ακόλουθη δήλωση, η οποία αποτελεί αυστηρό μήνυμα στη γείτονα Τουρκία:

«Οι Έλληνες ως λαός και ως έθνος εορτάζουμε και φέτος, αυτής της εμβληματικής νίκης των αγωνιστών, που οφείλεται στη στρατιωτική ιδιοφυΐα του Γέρου του Μοριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και η οποία άσκησε καταλυτική επιρροή στη μετέπειτα ίδρυση του ελληνικού κράτους. Από εδώ την Τρίπολη στέλνουμε το εξής μήνυμα στη γείτονα Τουρκία:

Για μας τους Έλληνες το παρελθόν υπάρχει για να διδάσκει, όχι για να μας διχάζει. Επιζητούμε την ειρήνη, τη φιλία, την καλή γειτονία, και η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι τούτο εκ μέρους της προϋποθέτει τον σεβασμό του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Να γνωρίζει ότι εμείς οι Έλληνες τον σεβασμό της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας θα τον επιβάλλουμε. Έχουμε μαζί μας το ΝΑΤΟ, ξέρουμε να επιβάλλουμε την ισχύ του δικαίου και να αποτρέπουμε το δίκαιο του ισχυρού και αυτό το πράττουμε ενωμένοι όλοι.
 


7 Σχόλια

Το 2007 ως υπουργός εσωτερικών ευχαριστούσε τους λαθρομετανάστες ''που μας προτίμησαν ως χώρα να έλθουν να μείνουν μαζί μας''. Τώρα φοβήθηκαν πολύ οι Τούρκοι και θα αλλάξουν βιολί. Θα μας στείλουν περισσότερους και θα ρουφήξουν το πετρέλαιο μας έξω από το Καστελόριζο. Το διεθνές δίκαιο το γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. ''Έχουμε μαζί μας το ΝΑΤΟ''. Δεν τον ενημέρωσε κανείς ότι το ΝΑΤΟ νήπτει τας χείρας του στις απαιτήσεις της Τουρκίας τουλάχιστον εάν δεν είναι με το μέρος των Τούρκων συγκεκαλυμμένα (βλέπε τον τουρκόφιλο Στόλτενμπεργκ). Απλά ανεκδιήγητη η αυτού εξοχότης.

Έχουμε μαζί μας το ΝΑΤΟ. Αλλά και τους Αμερικανούς και λοιπούς συμμάχους. Όπως τους είχαμε και στην επανασταση, στους παγκόσμιους και τους Βαλκανικούς πολέμους. Αλλά και το 22 στην Σμύρνη. Κρίμα εξοχοτατε. Εκεί που κάθεσε ανοιξε και κανένα βιβλίο ιστορίας.

Ο υπευθυνος που διοριστηκαν 140 χιλιάδες αγράμματα στο δημόσιο ¨ετσι σεβόμαστε τα λεφτά του κοσμάκη

Μετά από αυτό το αυστηρό μήνυμα, πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος φοβήθηκε τόσο πολύ που δεν μπόρεσε να φάει απόψε το βράδυ!

Μην φοβάσαι προεδρα ,εκεί που είναι οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να χτυπήσουν οι Τούρκοι !Το καστελοριζο μόνο θέλουν για να ενωθεί η ΑΟΖ τους με της Αιγύπτου !Και από ότι βλέπουμε την έχετε φτιάξει την δουλειά για αυτό δρν έχετε στείλει και δασκάλους στο Καστελοριζο !

Τι θα έπρεπε να εκφέρει ο Πρόεδρος διαφορετικό δηλαδή! Ωραίες οι εξυπνάδες πλην όμως αυτά που λέγονται είναι αυτά που οφείλεται να ακουστούν! Ο νοών νοείτο..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.