Τρίπολη: Το «ασύλληπτο» αδέσποτο, οι επιθέσεις που συνεχίζονται και οι «φόλες»

Τρίπολη: Το «ασύλληπτο» αδέσποτο, οι επιθέσεις που συνεχίζονται και οι «φόλες»

Φεβρουάριος 13, 2020 - 12:22
31 σχόλια

Παρά τις προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής να εφαρμόσει τον νόμο για τα αδέσποτα, τα περιστατικά επιθέσεων εξακολουθούν να υφίστανται. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας αψηφώντας τα πρόστιμα, την αυστηρότητα του νόμου αλλά κυρίως επιδεικνύοντας σκληρή και βάναυση συμπεριφορά, εξακολουθούν να πετούν φόλες και να δηλητηριάζουν ζώα, προκαλώντας τον αποτροπιασμό της τοπικής κοινωνίας.

Σε δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης έχει γίνει αναφορά για έναν σκύλο ο οποίος περιφέρεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου με «σημάδια λύσσας» και εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά. Ο σκύλος αυτός, όπως έχει αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γ. Λαγός τον Δεκέμβριο, αν και έχουν γίνει προσπάθειες, δεν έχει ελεγχθεί καθώς είναι αδύνατον να «συλληφθεί».

Το θέμα επανήλθε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης από τον κ. Καρώνη, ο οποίος είπε χθες ότι ο σκύλος αυτός «βγάζει σάλια» και ενδεχομένως πάσχει από λύσσα.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαγός είπε ότι έχει στα χέρια του μελέτη σχετική με το έργο της διαχείρισης των αδέσποτων, σημειώνοντας ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν οι περισυλλογές, ανακοινώνοντας ότι κάθε περισυλλογή θα κοστίζει 60 ευρώ. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί άμεσα, όπως είπε.

Σύμφωνα με όσα μας μετέφερε αναγνώστης, πάντως, τις προηγούμενες ημέρες μια έφηβη έπεσε θύμα επίθεσης από σκύλο στην οδο 28ης Οκτωβρίου. Την ανήλικη βοήθησε ένας οδηγός ο οποίος περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο και την πήγε σπίτι της. Η κοπέλα είχε αίματα στο παντελόνι από το δάγκωμα του σκύλου και ήταν τρομαγμένη.

Όπως σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, έτσι και στο συγκεκριμένο, αφενός η δημοτική αρχή πρέπει να «τρέξει» τις διαδικασίες και να κάνει ό,τι προβλέπεται από τον νόμο, αλλά και αφετέρου οι πολίτες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να στειρώνουν τα σκυλιά τους, να μαζεύουν τα περιττώματα στις βόλτες, να μην πετούν ζώα στον δρόμο, να μην εξαντλούν τη φιλοζωία τους στη βιτρίνα ενός καταστήματος που πουλάει κουτάβια. Και επίσης να προβαίνουν σε καταγγελίες για κακομεταχείριση ζώων συντροφιάς, εφόσον υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή τους.

Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα, αλλά επίσης όλα τα παραπάνω είναι χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας που σέβεται τον εαυτό της.


31 Σχόλια

ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ, ΟΤΙ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΑΝ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ

Γιατί ο Ζαφειράκης και οι φίλοι του δεν κάνουν εθελοντική περισυλλογή των αδέσποτων ζώων; Τελείωσαν οι βασιλόπιτες παιδιά!

ρε βλήματα είστε άρρωστοι!! όλοι μέρα με τον λαγό και τα σκυλιά ασχολήστε? αηδία καταντήσατε!!!

Η ανικανότητα της προηγούμενης πενταετίας είναι αυτά που πληρώνουμε τώρα. Για να συμμαζευτεί η χαώδης κατάσταση θέλει χρόνο και πολύ κόπο.

Σιγά - σιγά φτάνουμε να ισοφαρισουμε το μηδενικό της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Αντε, γεια μας!

Για να δούμε η διοίκηση Τζιούμη απο το μειων που βρίσκεται τώρα θα καταφέρει να ισοφαρίσει το απόλυτο μηδέν του Παυλή .

Λίγος ο Λαγός!!!! 164 στειρώσεις έναντι 62 το 2019. Έχουν αραιώσει το αδέσποτα στην πόλη. Πολύς ο Καρώνης ο ψεύτης ,ο αυτοδιοίκος!!!!! Το σκυλί της 28ης Οκτωβρίου είναι μόνο στην 28η Οκτωβρίου,όχι μια εδώ και μια εκεί.(έτσι είπε στο ράδιο) Κανένα κρούσμα λίστας δεν έχει καταγραφεί στο νοσοκομείο και στην αστυνομία.Ο αυτοδικητικος που τρομοκρατεί τον κόσμο ,απλά για αντιπολητευτικους λογους

Αυτή η ....φιλοζωική εταιρεία (λέμε τώρα) που βόσκει ? Θα έπρεπε εδώ και καιρό σε συνεργασία με το Δήμο να έχει λύσει το πρόβλημα των δυστυχισμένων αδέσποτων! Αν κατά τύχη γίνει κανένα σοβαρό επεισόδιο με επίθεση μολυσμένου σκύλου , τότε να δούμε ποιός θα ρίχνει την ευθύνη σε ποιόν και ποιός τελικά θα πάει φυλακή !!!

Η λυσσα εχει εξαλειφθει στην Ελλαδα εδω και καμποσες δεκαετιες μαυρα μεσανυχτα εχει ο Καρωνης

Αγαπητέ σχολιαστή Φίλιππε απαντάω στο σχόλιο σου με τον εξής ιστότοπο και το νομικό πλαίσιο που λειτουργεί για την λοίμωξη της λύσσας με ημερομηνία ανάρτησης 4/10/2019. Οχι μόνο δεν έχει εξαλειφθεί, αλλά έχει ενταθεί!!!!!!!!!!! Αυτά!! http://www.minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/nosimata-zoon/457-lissa

παρακολουθώ Τις αναρτήσεις και η παραπληροφόρηση Παρί σύννεφο ..... αγαπητέ φίλε αυτο που ανάρτησες είναι για την λύσσα στις κόκκινες αλεπούδες. Τώρα στο θέμα μας το πρόβλημα στην τριπολη είναι εδώ και δέκα χρόνια με τα αδεσποτα . Κανείς από τους δημάρχους δεν αντιμετώπισε σοβαρά το πρόβλημα .

Για να αντιμετωπίσεις σωστά το πρόβλημα θα πρέπει να συνεργαστούν όλες οι υπηρεσίες κτηνιατρική , δασαρχείο Δήμος, περιφέρεια . Όλοι οι φορείς .Η φιλοζωική όπως λέει και ο νόμος συμμετέχει βοηθάει εθελοντικά .

Έλεος με την λύσσα .....υπάρχει και κτηνιατρική υπηρεσία. Το συγκεκριμένο σκυλί είναι τεσσερα χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο κύριε Καρώνη . Δηλαδή όταν είχατε την δημαρχεία . Ο κύριος Σμυρνιώτης επίθεση δημαρχεία του τα έστελνε στα βουνά σε γιορτές και αυτα ξαναγύριζαν πίσω . Ο κύριος Παύλος σχεδόν δεν έκανε τίποτα . και τι κάνουμε τώρα .........

Ρε μαγκες ολοι εδω μεσα θα μας κανετε με τις εξυπναδες σας να ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε. Ο Πατερας μου ελεγε οτι εψαχνε ενα καλο σκυλι να ξετρυπωνει λαγους,να εχει καταδιωξη και φερμα.Τωρα εσεις θελετε ο ΛΑΓΟΣ να τρεξει να ξετρυπωσει τα αδεσποτα?Τοσο μπροστα πχια σε αυτην την Πολη? (το μηνυμα ειναι σαρκαστικο).

Μάλλον ξεχνάτε το σημαντικό: εάν υπάρχει επικίνδυνο, για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών, ζώο, οφείλει η κάθε Δημοτική Αρχή να το φροντίσει.Ο τρόπος είναι θέμα κάποιου υπεύθυνου και όχι δική μου απόφαση.Αλλά εάν υπάρχει σκυλί με λύσσα και εξακολουθεί να κυκλοφορεί αλίμονο σε όλους μας.Σε εμάς μήπως και βρεθούμε στο δρόμο του,στους δημοτικούς άρχοντες, αλίμονο εάν πειράξει τα παιδιά μας.Θα τους κρεμάσουμε, κι ας είναι αυτοί που ψηφίσαμε!Προσοχή λοιπόν στις κινήσεις σας ,άρχοντες!

13:56 Γιατί μαντάμ δεν το έλυσε κατά ένα μεγάλο ποσοστό; Επτά μήνες δημοτική αρχή και σχεδόν εξαφανίστηκαν τα αδέσποτα από το κέντρο, τη στιγμή που οι προηγούμενοι άχρηστοι (που μάλλον ψήφισες) δεν μπόρεσαν να το κάνουν 5 χρόνια. Το ίδιο περπάταγες στην Πετρινού επί Παυλή και το ίδιο περπατάς τώρα; Για πες μας τώρα πόσα αδέσποτα βλέπεις στο κέντρο που δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε από τις αγέλες των 12-15 σκύλων και τα βράδια ακόμα περισσότερων. Πρόσεξε μη δαγκώσεις τη γλωσσίτσα σου και δηλητηριαστείς κατίνα

Λαγέ, οφείλεις να προστατέψεις το δικαίωμά μου, ακώλυτα και ελεύθερα να χρησιμοποιώ τους δρόμους, τις πλατείες τα πάρκα κ.λ.π., χωρίς να κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα και μάλιστα όταν πληρώνω δημοτικά τέλη!! Τα υπόλοιπα είναι ΚΑΓΚΕΛΑ!

Τα "πήρε" από τη Πετρινού και τα έστειλε στη Γράνας, στο Σέχι, στο πρώτο δημοτικό σχολείο, στο στρατόπεδο, στο Α΄γυμνάσιο κ.λ.π. Ολα καλά τα έκαμε ο Κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ. Εεε κόψτε το δούλεμα

20:12 Ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν αδέσποτα στις περιοχές που αναφέρεις, μόνο στην Πετρινού ήταν όλα μαζεμένα μάλλον για να πίνουν χαλλλαρά το φρέντο τους επειδή έχει καφετέριες. Γελοίε που έχεις το θράσος να μιλάς κιόλας. Εσύ κόψε το δούλεμα ψηφοφόρε των προηγούμενων άχρηστων πουθενάδων

Οταν λεμε Ασυλληπτο εννοουμε οτι σε καθε κολονα υπαρχει η φωτογραφια του αδεποτου, με το WANTED και το ποσον που το εχουν επικηρυξει?

9:06 Όταν λέμε "ασύλληπτο" στη δική σου ανίατη περίπτωση αναφερόμαστε σ' αυτό που είναι αδύνατο να κατανοήσεις γιατί είσαι ένας στόκος και μισός. Η λέξη είναι μέσα σε εισαγωγικά, αν αυτό σου λέει κάτι. Αν τώρα δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις και τι είναι τα εισαγωγικά, τι να σου πω, γκούγκλαρέ το

20¨12 απάντηση: Γ΄ραψε ότι θες μεγάλε! Η Τρίπολη γελάει. Η ύβρις μόνο ως αδυναμία λόγου εκλαμβάνεται!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.