Τρίπολη: Από τις 400 επιχειρήσεις εστίασης μόλις οι 65 πληρώνουν δημοτικά τέλη στο δήμο

Τρίπολη: Από τις 400 επιχειρήσεις εστίασης μόλις οι 65 πληρώνουν δημοτικά τέλη στο δήμο

Δεκέμβριος 30, 2019 - 17:18
16 σχόλια

Αύξηση τελών στους κακοπληρωτές

Την τροποποίηση της απόφασης περί επιβολής τελών κοινόχρηστων χώρων συζήτησε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Αντώνη Τσαγκαρέλη να εισηγήται του θέματος στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ για το 2019 τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.

Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου με αυτή την αλλάγη, θελει να δώσει κίνητρα στους επιχειρηματίες που καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο έτσι ώστε να πληρώνουν ως οφείλουν τα δημοτικά τέλη. Αντιθέτως θέλει να συμορφώσει τους πολλούς επιχειρηματιές που δεν είναι εντάξει στις πληρωμές τους και αφήνουν απλήρωτα τα τέλη για αρκετούς μήνες επιβαρύνοντας τον δήμο.

Η τρέχουσα τιμή είναι 35 ευρώ, είπε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή θέλει να μειώσει το ποσό με τον όρο ότι θα έχουν εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους οι επιχειρηματίες.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, το ποσό των 55 ευρώ/τ.μ  θα είναι το τέλος για την παραχώρηση χρήσης χώρων σε πλατείες, πεζοδρόμους της δημοτική κοινότητας Τρίπολης στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, στην πλατεία Άρως, στην Πετρινού, στην Τάσου Σεχιώτη και Εθνικής Αντιστάσεως, Δαρειώτου, Δελιγιάννη, Δημητρακοπούλου, Βασιλείου Οικονομίδου.

Σε 20 ευρώ κατά τ.μ ετησίως για τους χώρους σε πλατείες, πεζοδρομίων κτλ εκτός των παραπάνω, ενώ για τη παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων κτλ σε δημοτικής ενότητες της Τρίπολης σε 10 ευρώ.

Η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας βρέθηκε στην συνεδρίαση και τοποθετήθηκε αναφέροντας ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που χωρίς να έχουν βγάλει την άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου λειτουργούσαν παράνομα για αρκετό καιρό τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με αυτή την τροποποίηση όσοι είναι νόμιμοι θα πληρώσουν με μείωση και εφόσον έχουν καταβάλει τα οφειλούμενα θα λάβουν τη μείωση, ενώ  οι κακοπληρωτές πρέπει να πληρώσουν γιατί είναι βάρος στον δήμο.

Ο κ. Τσαγκαρέλης είπε ότι υπάρχουν παράπονα όπως «εγώ παλεύω να πληρώσω και άλλοι δεν έρχονται καν» ,και διευκρίνισε: «Πάνω σε αυτή τη λογική θελήσαμε να κινηθούμε για να επιβραβεύσουμε τις επιχειρήσεις που πληρώνουν».

Υπάρχουν και συνεπείς επιχειρήσεις και θα λάβουν έκπτωση

Επίσης ο κ. Τσαγκαρέλης ανέφερε: «Για όλες τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς το ποσό μειώνεται. Για τις δημοτικές ενότητες το αρχικό ποσό είναι 10 ευρώ. Η επιχείρηση που θα είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της θα πληρώσει 5 ευρώ».

Υπάρχουν πάνω από 400 επιχειρήσεις εστιασης και μέχρι προχθές οι 65 είχαν πληρώσει βεβαίωση κατάληψης, είπε κλείνοντας.

Να αναφέρουμε ότι το θέμα δεν έλαβε την πλειοψηφία, αλλά ως η μοναδική πρόταση πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
 


16 Σχόλια

Γελοία η σκέψη μείωσης σε όσους πληρώνουν. Ανάρτηση όσων χρωστάνε πόσο και από πότε να τους περιποιηθούν οι πολίτες. Εδώ χρειάζεται η εφαρμογή του μποικοτάζ με ταυτόχρονη ανακοίνωση και όσων δεν πληρώνουν ύδρευση.

Αίσχος! Αυτοί που δεν πληρωνουν να μαζεψουν τα τραπεζια τους, απλά πραγματα, αλλά οι Δημ Σύμβουλοι κατωτεροι των περιστασεων... Εγω αν πληρωνω μεσω ΔΕΥΑΤ τα δημ τελη εγκαιρα θα εχω εκπτωση;

καλα ,αν βγαλετε και ποσοι πληρωνουν νερο,εκει να δειτε κλαματα που θα πεσουν,και μιλαμε για πολλα κυβικα νερο,οχι σπιτικη καταναλωση,αλλα αφου δε μιλαει κανεις ,τι να περιμενεις ,ολα ΤΣΑΜΠΑ τα θελουν και φωναζουν κι απο πανω

Κάθε κατάστημα έχει και έναν δημοτικό σύμβουλο ως προστάτη του του (άγιο..). Γιατί να πληρώνει το Δήμο;

Ο πίνακας οφειλετών στη δημοσιότητα Να μην χρηματοδοτούμε μπαταχτσήδες

Να μαζέψουν τα τραπέζια σε όσους δεν πληρώνουν αν σέβονται τους δημότες που τους ψήφισαν.

@21.07.. ξαμοληθήκες στο portal και βρίζεις ασύστολα σε κάθε σχόλιο σου έτσι??? Έλα πες την αλήθεια: ο μπαμπάς σου δεν ήταν πολύ "καλός" μαζί σου όταν ήσουνα μικρούλης και σου εμεινε το απωθημένο... είναι ολοφάνερο... Το επόμενο σχόλιο σου θα μας δικαιώσει άλλη μία φορά!!!!περιμένουμε....

00.36 εκτος απο αυτο που του λες,ο 21.07 ειναι μαλλον και ιδιοκτητης καφε-εστιασης,οποτε οταν του ειπα δεν πληρωνουν νερο,ετσουξε ,γιατι αμα τα βγαλουν και τους βαλουν να πληρωσουν το νερο,εκει να δεις γλεντια

9:49 Και εσυ μαλλον πρεπει να εισαι κοπριτης του δημοσιου το τι πληρωνουν αυτοι που εχουν μαγαζια το ξερουν αυτοι και οχι εσυ ο κοπριτης οσο για τον 00:36 για να καθεται τετοια ωρα να γραφει σχολια μαλλον σε αυτον δεν του εχουν φερθει και πολυ καλα οι γονεις του οταν ηταν μικρουλης Πες αληθεια 00:36 σε κοροιδευαν οταν ησουν μικρουλης οι συμμαθητες σου;

Δικιο εχει ο κ. Τσαγκαρελης! Αλλα επιδη ειναι νεος στα κοινα και πριν ριξει ευθυνες στα καταστηματα θα πρεπει να γνωριζει οτο την κατασταση αυτη την εχει επιφερει ο ιδιος ο Δημος και οι υπηρεσιες του. Ο Δημος λειτουργει παραβατικα ολα αυτα τα χρονια. Ο μονος Δημος χωρις κανονιστικη στην χωρα ! Και απο εκει ξεκινανε ολα. Ο Δημος αδειοδοτει κατα βουληση και κατα τα συμφεροντα μεχρι σημερα και μετα αρχιζουν τα οργανα. Ασ ελπισουμε οτι αυτη η δημοτικη αρχη θα φτιαξει μια κανονιστικη για να μπουν συνολικα οι κανονες και οχι σπασμοδικα οπως με αυτη την αποφαση.

Στην υγειά των κορόιδων! Συγγενής ο ένας, ξαδέρφη η άλλη, ξάδερφος ο άλλος, γιος ένας άλλος, ούτε που θα τα ζητήσετε τα λεφτά ποτέ. Εξάλλου το αίμα νερό δε γίνεται. Σωστά;

Που βρέθηκαν οι τετρακόσιες επιχειρήσεις στο δήμο ρε νούμερα με τραπεζάκια έξω.Ασχετοι σας δουλεύουν οι υπάλληλοι του δήμου και λέτε νούμερα ούτε εξήντα δεν είναι.εδω στείλατε χαρτί σε ζαχαροπλαστείο που δεν έχει τραπέζια έξω.ευσι τα μετράτε η μπερδέψατε το τέλος παρέπιδημουντων

11.10 ελα μωρε που ειμαι του δημοσιου ,ελευθερος επαγγελματιας ειμαι και εγω ,αλλα δεν ειμαι του χωρου,ολοι ξερουμε τι γινεται,πχ γνωστο καφε που δεν ειχε πληρωσει καθολου περσι,φετος το καλοκαιρι οχι μονο εβγαλε τραπεζοκαθισματα,αλλα εβγαλε και απο την απεναντι πλευρα του δρομου,ολοι ξερουμε τι και πως,το αν σας αρεσει να τα γραφουμε δε μας ενδιαφερει καθολου,μακαρι να σας τα ζητησουν γιατι δε γινεται καποιοι να πληρωνουν και καποιοι να το παιζουν μαγκες ,οκ λακαμακο?

16:15 Εσυ σιγουρα δεν εισαι του επαγγελματος.Εισαι σιγουρα απο προηγουνες γενιες γιουσουφακια μετα γερμανοτσολιαδες και εσυ «σημερα» ρουφιανακος Το καταλαβες νουμερακι;

Εσύ όχι μόνο του επαγγέλματος είσαι αλλά και πολυξερίδης ξέρεις ποιοί πληρώνουν και ποιοί όχι.Ρε δε πας να κάνεις καμμιά δουλειά χωρικέ που περιμένεις να βγάλεις δηλητήριο, αν κοιτάξεις τη καμπούρα σου θα δείς τι χάλια έχεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.