Τρίπολη: Aγιασμός στο 10ο Δημοτικό - 3o και 9ο Νηπιαγωγείο (pics,vid)

Τρίπολη: Aγιασμός στο 10ο Δημοτικό - 3o και 9ο Νηπιαγωγείο (pics,vid)

Σεπτέμβριος 11, 2018 - 19:35
0 σχόλια

Κατά τη διάρκεια του επίσημου αγιασμού για την νέα σχολική χρονιά στο 10ο Δημοτικό- 3ο και 9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης, ευχόμενος "καλή σχολική χρονιά" σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας επεσήμανε στα παιδιά, που είναι το μέλλον μας, η ελπίδα , η χαρά μας, το αύριο, πως θα πρέπει πάνω από όλα να είναι σωστοί άνθρωποι.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε:

"Να αποκτήσουν γνώσεις, αλλά πρώτα από όλα να έχουν αξίες.
Να αγαπούν τους συνανθρώπους τους, ανεξάρτητα χρώματος, φυλής, θρησκείας, πεποιθήσεων κλπ, να μην αγαπούν τον πλούτο, να είναι ευγενικοί, να αγαπούν την πατρίδα, να αγαπούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Αρκαδία (αυτόν τον ιστορικό τόπο).

Ακόμα να αγαπούν το περιβάλλον (που είναι το μεγάλο μας σπίτι), να είναι αλληλέγγυοι, να τιμούν τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμά μας.

Με τις ευχές όλων μία νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα.

Ένα καινούριο περιδιάβημα στη γνώση και στην εμπειρία, στοιχεία βασικά για τον σημερινό πολίτη.

Μία νέα αρχή για τα πρωτάκια αλλά μία νέα αρχή και για τα μεγαλύτερα παιδιά, με νέα μαθήματα, νέα ενδιαφέροντα.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά αποτελούν μία αλυσίδα στην εκπαιδευτική -σχολική πραγματικότητα. Οι γονείς οφείλουν να δίνουν το παράδειγμα στα παιδιά τους, οι εκπαιδευτικοί τα διαπαιδαγωγούν προσφέροντας όχι μόνο γνώση αλλά διαπλάθοντας και χαρακτήρες και τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον μας, την ελπίδα μας οφείλουν να γίνουν πρώτα από όλα καλοί άνθρωποι και βέβαια να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και πρόοδο!"

Ειδήσεις: 
Video: 

Aγιασμός στο 10ο Δημοτικό Τρίπολης- 3o και 9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.