Τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στη Ζάτουνα με επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα (pics)

Τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στη Ζάτουνα με επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα (pics)

Οκτώβριος 30, 2019 - 09:36
0 σχόλια

*   Όλα τα χωριά της Γορτυνίας το τριήμερο αυτό, κατακλίστηκαν από επισκέπτες. Όλα τα διαθέσιμα καταλύματα ήταν πλήρη! Ουρά στα καταστήματα εστιάσεως!

* Πολλοί Ζατουνίτες επισκέφτηκαν το χωριό τους και σπίτια άνοιξαν. Ο καιρός καθαρά καλοκαιρινός. Τα βράδια τα τσακάλια ούρλιαζαν, στα πλάγια του Αγίου Χαραλάμπους.

* Το βράδυ του Σαββάτου, 26/8, ιδιωτικά επισκέφτηκε την Ζάτουνα, ο τέως πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με την οικογένειά του και οικογένειες φίλων. Δείπνησαν όλοι μαζί στην ταβέρνα της Μαργαρίτας, χωρίς εκ των προτέρων, να έχουν ειδοποιήσει για την άφιξή τους. Μαζί τους και ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας Χρήστος Στάικος. Ο κ. Τσίπρας είχε διάλογο με τους θαμώνες, έκανε χιούμορ και φωτογραφήθηκε με πολλούς απ’ αυτούς. Αθηναϊκές εφημερίδες και ιστοσελίδες, έκαναν αναφορά στην επίσκεψη αυτή.

* Κυριακή 27-8 λειτούργησε στην εκκλησία, ο π. Δαμασκηνός. Υπήρχε και αρτοκλασία. Το εκκλησίασμα 53 πιστοί. Ούτε Αύγουστος τόσοι!

*  Δευτέρα 28/8, ημέρα Εθνικής εορτής. Μπροστά στο μνημείο των πεσόντων τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη των 7 Ζατουνιτών, που έπεσαν στο μέτωπο. Στεφάνια κατέθεσαν: Ο Ταξίαρχος Αλέξανδρος Κατσίρος, ο Τάσος Νακόπουλος εκ μέρους της Κοινότητας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ζατουνιτών Γιάννης Δρούλιας. Η σεμνή αυτή τελετή μνήμης και τιμής έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

* Ο περιβάλλον χώρος ήταν σημαιοστολισμένος. Σημαιοφόρος ήταν ο Γιώργος Τέρρης. Τα στεφάνια έκαναν, ο Δημήτρης Παν. Μπιτούνης και ο Γιώργος Τέρρης.

* Την Κυριακή στο Παλαιοχώρι είχε γιορτή τσίπουρου. Μεγάλη επιτυχία είχε και φέτος. Κάποιοι από το εντονότατο κυκλοφοριακό της Δημητσάνας, δεν μπόρεσαν να φτάσουν μέχρι το Παλαιοχώρι.

* Το Μουσείο Υδροκίνησης, έκοψε πάνω από 2.000 εισιτήρια. Το δε Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Ζάτουνα, ήταν κλειστό!!!!

tri1

tri1

tri1

tri1

tri1

tri1

tri1

tri1

Από το zatounanews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.