Τριήμερο στα βουνά της Ηπείρου για τον ΣΑΟΟ (pics)

Τριήμερο στα βουνά της Ηπείρου για τον ΣΑΟΟ (pics)

Αύγουστος 28, 2018 - 15:33
0 σχόλια

Την Πέμπτη 23.08.2018, 20 ορειβάτες του ΣΑΟΟ ξεκίνησαν από την Πλατεία Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης για το χωριό Λιάς  (650 μ.) Θεσπρωτίας, όπου έφτασαν αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στον ξενώνα και κατάκλιση.

Την επόμενη ημέρα το πρωί η πορεία ξεκίνησε από το σπίτι της οικογένειας Γκατζογιάννη, γνωστής από το μυθιστόρημα του Νίκου Γκατζογιάννη «Ελένη». Ακολουθώντας ανηφορική πορεία, η ομάδα έφτασε στην κορυφή της Μουργκάνας (1806μ.), αγναντεύοντας ένα πέλαγος από βουνά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία. Ακολούθησε επτάωρη κατάβαση έως το χωριό Τσαμαντάς, περπατώντας πάνω στη συνοριογραμμή Ελλάδας – Αλβανίας. Από εκεί με το λεωφορείο προωθηθήκαμε στο Δελβινάκι, όπου μας περίμενε ο οδηγός μας Δημήτριος Μάντζιος, τον οποίο και ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά του. Το πρωί του Σαββάτου ξεκινήσαμε για τη Νεμέρτσικα (ή Δούσκον) από το χωριό Δρυμάδες με προορισμό την κορυφή Μερόπη (2198μ.) και τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή επί ελληνικού εδάφους, συνοδευόμενοι από τον Δ. Μάντζιο. Κατάβαση στον Παλαιόπυργο και στη συνέχεια στο Δελβινάκι. Το βράδυ γλεντήσαμε στο διπλανό χωριό Πωγώνι, υπό τους ήχους τοπικής ορχήστρας που μας ταξίδεψε σε ρυθμούς ηπειρώτικους.

Την Κυριακή έγινε επίσκεψη στο ιστορικό Καλπάκι και στη συνέχεια στην Γκραμπάλα, όπου έλαβαν χώρα οι νικηφόρες μάχες του ελληνικού στρατού κατά των εισβολέων Ιταλών τον από τις 2 έως 7 Νοεμβρίου του 1940. Επιστροφή στην Τρίπολη, με στάση στο χάνι του Εμίν Αγά στο Τέροβο, έδρα του ελληνικού στρατηγείου κατά τους νικηφόρους βαλκανικούς πολέμους.  Επόμενη εξόρμηση του συλλόγου μας στη μαγευτική Βόρεια Εύβοια το διήμερο 15&16 Σεπτέμβρη.   

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.