Τρεις εταιρείες υπέβαλαν οικονομικές προσφορές για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (video)

Τρεις εταιρείες υπέβαλαν οικονομικές προσφορές για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (video)

Ιούλιος 11, 2013 - 16:11
13 σχόλια

Νικολάκου: Η περιφερειακή αρχή λύνει το σοβαρότερο πρόβλημα για την Πελοπόννησο- Μέχρι τέλος του χρόνου ο οριστικός ανάδοχος του έργου- δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στην Περιφέρεια

Πουλάς: Δείξαμε ότι δεν μένουμε στα λόγια και προχωρήσαμε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα

11 Ιουλίου σήμερα και βάση των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί από την Περιφέρεια και την διαγωνιστική επιτροπή κατατέθηκαν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Τρεις εταιρείες από τις πέντε που συμμετείχαν στην διαδικασία κατέθεσαν προσφορές που θα ανοιχθούν σύντομα μετά την σύνταξη του πρακτικού από την αρμόδια επιτροπή και τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που είναι η αναθέτουσα αρχή. Τότε θα γνωστοποιηθούν και όλα τα στοιχεία των προσφορών που κατατέθηκαν.

Οι εταιρείες που κατέθεσαν προσφορά είναι η Άκτωρ Παραχωρήσεις-Ηλέκτωρ,  η Τέρνα Ενεργειακή  και η Μεσόγειος jp Άβαξ.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου και πρόεδρος της αναθέτουσας αρχής τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της ότι στην Πελοπόννησο δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης, αφού θεωρείται περιβάλλον αξιόπιστο για επενδύσεις, αφού οι ιδιώτες θα βάλουν χρήματα για να δημιουργηθούν οι μονάδες διαχείρισης, ενώ η Πελοπόννησος απετέλεσε εθνικό μοντέλο στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σημείωσε ακόμα πως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα δώσουν λύση στο θέμα και ήδη η Περιφέρεια βρίσκεται όχι στην αρχή αλλά στην τελική φάση επίλυσης του προβλήματος. Μάλιστα σημείωσε ότι σύντομα θα επιλεγεί ο προσωρινός ανάδοχος και μέχρι τέλη του χρόνου θα έχει επιλεγεί ο τελικός ανάδοχος.

Για την σημασία της σημερινής μέρας μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς, σημειώνοντας πως η Περιφερειακή αρχή απέδειξε ότι δεν μένει στα λόγια αλλά προχωρά στα έργα και λύνει ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα για την Πελοπόννησο.

Η κα. Νικολάκου δε ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα και επεσήμανε ιδιαίτερα ότι το αποτέλεσμα προήλθε από τη συνεργασία, τη συνέργεια, τη θέληση που υπήρχε και τη διαφάνεια που διέκρινε όλες τις κινήσεις των αρμοδίων για το πρόβλημα των απορριμμάτων και αποδεικνύεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προοπτική και μπορεί να έχει ένα καλύτερο μέλλον.

Σε δελτίο τύπου-ανακοίνωση της Περιφέρειας  αναφέρεται ότι: "Κόντρα στην παραφωνία των «καλοθελητών»  της μικροπολιτικής, των εργολαβικών  συμφερόντων, της μαφίας των σκουπιδιών και των ανώνυμων μπλογκς που προέβλεπαν ότι δεν θα υποβληθούν προσφορές, κυρίως λόγω της εξαιρετικά μικρής τιμής που επέβαλε η Περιφέρεια στα πλαίσια του διαγωνισμού ως ανώτατο όριο για την προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος, η σημερινή σημαντική συμμετοχή των κοινοπραξιών δικαιώνει την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τόλμη της στον σχεδιασμό του μοντέλου, το οποίο έχει πλέον υιοθετηθεί ως Εθνικό μοντέλο, την αποφασιστικότητά της για την αυστηρή τήρηση όλων των προθεσμιών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και την πίστη της στη συνεχή διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους, δηλαδή τους Πολίτες, τους Δήμους, τους Φορείς, τα Υπουργεία, τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους προεπιλεγέντες του διαγωνισμού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δικαιώνεται και για  άλλον ένα λόγο. Γιατί από την  αρχή επέμενε, ότι η ανάπτυξη στον τόπο μας μπορεί να έρθει μόνο μέσα από σκληρή δουλεία και σχέδιο και όχι μέσα από εφήμερες κινήσεις φθηνού εντυπωσιασμού"

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις της κας. Νικολάκου και το σχόλιο του κ. Πουλά.

Ελένη Τράκα

 

Video: 

youtube://v/XY1URPTb23U


13 Σχόλια

Μπορείτε να μας πείτε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;

...Τρείς και το λουρί της μάνας... Εχουμε ράμματα για τη γούνα σας. Θα επανέλθουμε.

Ο Πουλάς τι ρόλο παίζει ? Τσοντάρει τη Ντίνα ή είναι το alter ego της! Ρε Πουλά αφού η Ντίνα τα λέει μια χαρά,ζήλεψες τη δόξα της και είπες και σύ να δοκιμάσεις λίγο? Θέλει αέρα "Ντινάτο " να λές τις ειδήσεις!και να κάνεις το μαύρο άσπρο. Για τα μαύρα όμως μούγκα! Είναι πολλά τα ...λεφτά Αρη ( συγνώμη Ντίνα ήθελα να πω )!!!!!!!!!! Ο Μπόμπολας σήμερα ανοίγει σαμπάνιες!!!!!! Κάποιοι σήμερα έκαναν τη μπάζα τους δια βίου και τα κορόιδα χειροκροτάνε με ενθουσιασμό !!!!!!!!!!!!! Εν-δυό προσκυνάμε! Α ρε γλέντια !!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΞΕΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑ.... ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ. ΡΕ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΑΣ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ.ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ?

Ντινα σημερα ολοι οι Πελοποννησιοι ενοιωσαν ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ! Γιαυτο με τρώγανε.

ΕΙΣΑΙ ΘΕΑ !

Ακρίβυνε το μπότοξ;

Τα συνηθισμένα γνωστά και μη εξαιρετέα "καλά παδιά" στην επιτροπή του διαγωνισμού, που πάνε πακέτο σε όλες τις διαγωνιστικές επιτροπές της περιφέρειας. Τα ίδια ονόματα παντού. Ποιά κλήρωση και πρασινάλογα. Δείτε στο: http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/ΒΛ4Ξ7Λ1-809 και θα καταλάβετε. Οι κ.κ. περιφερειακοί σύμβουλοι δεν το έχουν αντιληφθεί? Έχετε υπόψην ότι οι εκλογές πλησιάζουν, και τότε ......

Καλά ρε παιδιά ποιόν κοροιδεύετε? Επρεπε αυτός ο διαγωνισμός να έχει τελειώσει εδώ και 2 χρόνια και εσεις πανηγυρίζετε τώρα που δεν έχετε φτάσει ακόμα ουτε στη μέση? Για ποιά πρωτοπορία μιλάτε όταν οι άλλες περιφέρειες είναι 10 βήματα πιο μπροστά από εσάς? Για ποιά διαφάνεια μιλάτε όταν τελικά στο διαγωνισμό μένουν μέσα μόνο οι κολητοί σας?

Όλα "τα καλά παιδιά" πάνε πακέτο παντού μαζί, σε όλες τις διαγωνιστικές επιτροπές, τουριστική προβολή - ΕΟΖ - διαχείριση των απορριμάτων - αναπτυξιακό νόμο - ΕΣΠΑ. Οι ίδιοι και οι ίδιοι!!!! http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/ΒΛ4Ξ7Λ1-809 http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΛ4Ξ7Λ1-809 Ποιά κλήρωση και πρασινάλογα!!!!! κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι τι λέτε γιαυτό? Δεν τα βλέπετε? Τι σας εκλέξαμε σε αυτή τη θέση? ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΡΗΣΗ ΤΩΝ .