Τραχανονοστιμιές στο χωριό Ψάρι Τρικολώνων Γορτυνίας (pics,vid)

Τραχανονοστιμιές στο χωριό Ψάρι Τρικολώνων Γορτυνίας (pics,vid)

Αύγουστος 17, 2017 - 19:10
0 σχόλια

Την  Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Ψάρι Τρικολώνων του Δήμου Γορτυνίας οι τοπικοί φορείς της Κοινότητας((Σύλλογος Ψαραίων, Γευσιογνωστικό Κέντρο «Αρκαδιανή», Πρόεδρος της Τ.Κοινότητας και κάτοικοι του χωριού), διοργάνωσαν τις τραχανονοστιμιές με την υποστήριξη του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ).

Η εκδήλωση ξεκίνησε από το πρωί και ήταν είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση, ανάδειξη και προβολή ενός κατ’ εξοχήν παραδοσιακού προιόντος της Γορτυνίας, του τραχανά, μ’ όλα τα λαογραφικά και πολιτισμικά στοιχεία του. Είναι ένα παραδοσιακό προιόν υποτιμημένο, λόγω της σύνδεσης του με τις πολύ δύσκολες περιόδους διαβίωσης του λαού μας. Με βάση το τραχανά, μαγείρισσες του χωριού και του συλλόγου έφτιαξαν διάφορες συνταγές παλιές αλλά και νέες με πολύ έμπνευση και φαντασία(τραχανοκεφτέδες, τραχανοτηγανίτες, τραχανόπιτες στο ξυλόφουρνο, κοκκινιστό τραχανά). Συγχρόνως δε, οι ειδικές σ’ αυτό, παρασκεύαζαν τραχανά(ζύμωμα, τρίψιμο, στέγνωμα) και έδειχναν στους επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους μαγειρέματος και να απολαύσουν τις γευστικότατες τραχανονοστιμιές.

Όπως αναφέρει ο συνεργάτης μας στην Γορτυνία κ.Νίκος Τρουπής υπήρχαν πεντανόστιμες λιχουδιές για όλους τις οποίες είχε ετοιμάσει  ο σύλλογος του χωριού Ψάρι Τρικολώνων στα πλαίσια των εκδηλώσεών τους και τούτο το καλοκαίρι.

Η πρόεδρος του συλλόγου κα Πολωλού-Μηλιώνη με εξαιρετική δραστηριότητα μας παρουσίασε πολλά εδέσματα προβάλλοντας ως κορυφαίο τον ...τραχανοκεφτέ !

Ενα πεντανόστιμο κατασκεύασμα που γίνεται προσπάθεια να βγεί σε μαζική παραγωγή και να προωθηθεί στις αγορές. Η πρόεδρος αναφέρθηκε στην ευγενή συμπαράσταση και βοήθεια των συμπατριωτών της.

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία !

Tου συνεργάτη μας κ. Νίκου Τρουπή.
Οι φωτογραφίες είανια πό τον κ. Τρουπή και από τον δήμο Γορτυνίας

 

Video: 

ΨΑΡΙ ΤΡΙΚΟΛΩΝΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 16-08-2017 ARCADIA PORTAL by trounikos


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.