Τους γλέντησε ο Κλεισθένης

Τους γλέντησε ο Κλεισθένης

Μάιος 28, 2019 - 18:00
0 σχόλια

Φιλαράκια μου καλά, γεια σας.

Με τον Πετράν, τον Πανάγο, τον Γιαννάκη , τον Κώτσο και τα αλλά παιδιά προχωράμε και μετράμε…

Χαθήκαμε, σας λησμόνησα αλλά δεν σας περιφρόνησα. Αλλά πρέπει να με καταλάβετε, ήταν δύσκολος ο πρώτος γύρος των εκλογών και έπρεπε να τρέχω από το χωριό Δάρα έως τις Κολλίνες και από την Κόρινθο στην Καλαμάτα.

Την έκανα την γυροβολιά μου στα επιτελεία των παρατάξεων και εκεί είδα πολλά. Είδα μασκοφόρους, είδα καουμπόηδες, τα είδα όλα που λένε.

Παγωμένα ήταν τα χαμόγελα των επικεφαλής  των περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων που επέλεξαν να είναι στα εκλογικά τους κέντρα, και να υποδέχονται τον κόσμο και να δείχνουν χαλαροί για το εκλογικό αποτέλεσμα.  Ξέρετε, αυτό το χαμόγελο που βγαίνει μέσα από τα δόντια, λες και μόλις είχαν γυρίσει από τον οδοντίατρο.

Πολλοί όμως ήταν και αυτοί που είχαν αμπαρωθεί στα γραφεία τους και μέτραγαν τις ψήφους, μακριά από τα βλέμματα των πολλών. Φωτιά είχαν πάρει τα τηλέφωνα από τους εκπρόσωπους των παρατάξεων που βρίσκονταν μπροστά στην καταμέτρηση των ψήφων στα εκλογικά κέντρα.

Μετά από αρκετές ώρες και αφού υπήρχε  μια εικόνα, ξεκίνησαν οι πρώτες δηλώσεις.

Ύστερα από τα μεσάνυχτα, βγήκαν τα επιτελεία στην πόλη και περπάτησαν είτε με βήμα γοργό, είτε με βήμα βαρύ και ασήκωτο, ανάλογα με το πώς είχαν διαμορφωθεί για αυτούς οι ψήφοι και κατευθύνθηκαν για τα εκλογικά τους κέντρα.

Σε άλλα κερνούσαν ουίσκι, σε άλλα κονιακάκι. Ανάλογα την περίσταση.

Άλλο ήταν οι κερδισμένοι, άλλοι οι χαμένοι και άλλοι οι καταρρακωμένοι. Τους γλέντησε για καλά ο Κλεισθένης, μπορούμε να πούμε.

Ξημερώματα δίνεις δικαιώματα, που λέει και ο αοιδός, και στα εκλογικά κέντρα ξημέρωσε για να τελειώσει η καταμέτρηση. Φωτιά είχαν πάρει τα εκλογικά τμήματα, αλλά δύσκολος ο αγώνας και μπελαλίδικες οι τέσσερις κάλπες. Με αποτέλεσμα να σέρνονται οι σταυροί, αλλά και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι εφορευτικές επιτροπές.  Ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει να αχνοφαίνονται οι σταυροί κάνοντας τους υποψηφίους να ξενυχτάνε με το ένα μάτι ανοιχτό, μπας και ξεκινήσει η μέτρηση των σταυρών. Αλλά αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι παιδιά, από Τετάρτη και αν..

Πού είναι οι σάκοι βρε παιδιά, σπίτι τους έχετε; Φτάνει ο ύπνο,ς σηκωθείτε και παραδώστε τα τσουβάλια γιατί ο κόσμος χάνεται.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο δεύτερος γύρος πλησιάζει ολοταχώς και πρέπει να καθήσουν όλοι οι υποψήφιοι να συζητήσουν για την επόμενη μέρα. Πάντα με σύνεση και συναίνεση, όπως διατυμπανίζουν. Πρέπει όμως να προσέξουν, φίλοι μου, γιατί η πολλή συναίνεση και τα πολλά... πάνω στο τραπέζι δεν θα τους βγουν σε καλό.

Αλλά κράτα τον φίλο σου κοντά, και τον εχθρό σου ακόμα πιο κοντά...


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.