«Τουρκοφάγος» και «Βιέννη 1683» είναι γραμμένα πάνω στο όπλο του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας

«Τουρκοφάγος» και «Βιέννη 1683» είναι γραμμένα πάνω στο όπλο του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας

Μάρτιος 15, 2019 - 13:20
0 σχόλια

Ονόματα προσώπων που πολέμησαν το Ισλάμ και εμβληματικές ημερομηνίες στο όπλο του «Τάραντ»

Καθώς περνούν οι ώρες, στο φως έρχονται όλο και περισσότερα στοιχεία της δράσης του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο σε δύο τεμένη. Μέχρι στιγμής, τα θύματα είναι 49. Σε ένα ημιαυτόματο πυροβόλο όπλο τύπου AR-15 το οποίο έχει υποστεί τροποποιήσεις και χρησιμοποιήθηκε στην πολύνεκρη επίθεση, αναγράφονται οι λέξεις TURKOFAGOS και VIENNA 1683.

Αν και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σχέση του «Τάραντ», όπως είναι γνωστός ο εκτελεστής, με την Ελλάδα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός τόσο της λέξης «τουρκοφάγος», που αναγράφεται στο όπλο, όσο και της χρονολογίας της δεύτερης πολιορκίας της Βιέννης από τους μουσουλμάνους, που απέτυχε.

Διαβάζοντας πιο προσεκτικά, βλέπουμε ότι υπάρχει γραμμένο το όνομα John Hunjadi, δηλαδή του Ιωάννη Ουνιάδη, ο οποίος αν και νικήθηκε στη Μάχη της Βάρνας το 1444 και στη δεύτερη μάχη του Κοσσυφοπεδίου το 1448, η επιτυχημένη του «Μακρά εκστρατεία» στον Αίμο το 1443-44 και η υπεράσπιση του Βελιγραδίου/Nándorfehérvár το 1456 κατά των στρατευμάτων που οδηγούσε προσωπικά Σουλτάνος καθιέρωσε τη φήμη του ως μεγάλου στρατηγού.

Ακόμα, αναγράφεται η χρονολογία «1571 Lepant(o)», δηλαδή η Ναυμαχία της Ναυπάκτου...

Δείτε τα κυκλωμένα:

Εθνικιστικά συνθήματα

Ακόμα, η φράση «14 words» στο όπλο, σημαίνει «We must secure the existence of our people and a future for White Children», «Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη του λαού μας και ένα μέλλον για τα λευκά παιδιά».

Ε.Γ.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.