Το Τουρκοδένδρι είναι ακατάλληλος χώρος για σκουπίδια

Το Τουρκοδένδρι είναι ακατάλληλος χώρος για σκουπίδια

Οκτώβριος 02, 2014 - 16:40
0 σχόλια

 ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων, πρώην κοινοτήτων Τζίβα και Θάνα και των γύρω περιοχών (Περπαταρίου, Ευάνδρου, Παλλαντίου κ.α.), από τις 11 Σεπτεμβρίου 2014, οπότε εκδόθηκε η με αριθμό 360/2014 απόφαση του Δημάρχου Τρίπολης που όρισε ως σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμμάτων της πόλης της Τρίπολης, και όχι μόνο, αγροτεμάχιο που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Τζίβα και Θάνα στη θέση «Τουρκοδένδρι», είμαστε ανάστατοι και σε διαρκείς κινητοποιήσεις αρνούμενοι να δεχτούμε την μετατροπή του παραπάνω χώρου σε σκουπιδότοπο, όπως άλλωστε έχουμε το απτό παράδειγμα του πώς έγινε χώρος προ διετίας και συγκεκριμένα στην Αγία Τριάδα.

Ο χώρος αυτός, στο Τουρκοδένδρι, είναι πλήρως ακατάλληλος καθότι είναι αρχαιολογικός (έχει πιστοποιηθεί από την αρχαιολογική εφορεία αρχαιοτήτων Σπάρτης με διαδοχικά έγγραφά της από το 1991 έως και το 2001), βρίσκεται πάνω σε πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα (τρία πηγάδια, ένα από τα οποία υδρεύει το χωριό Θάνα, τουλάχιστον τρεις γεωτρήσεις, δύο αντλιοστάσια, παραπόταμος με την ονομασία «όφφις») ο οποίος αν μολυνθεί θα έχει δραματικές επιπτώσεις τόσο στους κατοίκους των περιοχών αλλά και όλης της Τρίπολης. Αυτή η περιοχή είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενη και πάνω απ’όλα είναι δίπλα στα σπίτια μας και στα χωράφια που καλλιεργούμε.

Ήδη έχουμε προσφύγει στα αρμόδια Δικαστήρια, με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων η οποία εκδικάζεται στις 17 Οκτωβρίου 2014, και πετύχαμε προσωρινά μέχρι την δικάσιμο, την διακοπή της εναπόθεσης απορριμμάτων στην περιοχή, πλην όμως η εμμονή του Δημάρχου στην περιοχή αυτή δεν μας διασφαλίζει από την υλοποίηση της απόφασής του στη συνέχεια.
Η πόλη βρίσκεται επί τρία σχεδόν χρόνια σε έκτακτη ανάγκη, προσχηματικά διότι δεν υφίστανται πλέον καν οι λόγοι λήψης αυτού του μέτρου, οι οποίοι δυνάμει του νόμου είναι αυστηρά περιοριστικοί και αφορούν μόνο σε πυρκαγιά σε ΧΥΤΑ ή σε ατύχημα σε χώρο ΧΥΤΑ, όπου στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει ΧΥΤΑ.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας πιο οργανωμένα, πιο αποφασιστικά, μέχρι να σταματήσουμε το έγκλημα που πάει να γίνει στα χωριά μας και στην αυλή της Τρίπολης.
Ζητάμε την συμπαράσταση και κοινωνική συναίνεση όλων των κατοίκων του Δήμου μας, το πρόβλημα μας αφορά όλους, είτε μένουμε στα χωριά είτε στην Τρίπολη.
Ζητάμε από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και τους Δημοτικούς συμβούλους να πάρουν καθαρή θέση στο πρόβλημά μας.

Να πάρουν απόφαση να μην έρθουν τα σκουπίδια στο Τουρκοδένδρι και να βρούν λύση σε χώρο που να μην ενοχλεί τους κατοίκους και να μην μολύνει το περιβάλλον. 
Ζητάμε από τους βουλευτές και τους πολιτευτές του Νομού μας να ενσκήψουν και να πάρουν σαφή θέση στο πρόβλημά μας και στο δίκαιο αίτημά μας διότι ήδη έχει δημιουργηθεί μείζον κοινωνικό ζήτημα με απρόβλεπτες προεκτάσεις αν οδηγήσει σε ρήξη τους κατοίκους με τον Δήμο.
 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
 ΤΖΙΒΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑ
 ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Για την Συντονιστική επιτροπή
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.