«Του Κουτρούλη ο γάμος» από το ΕΕΕΕΚ Μαντινείας και η καθυστέρηση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (pics,vid)

«Του Κουτρούλη ο γάμος» από το ΕΕΕΕΚ Μαντινείας και η καθυστέρηση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (pics,vid)

Ιούνιος 14, 2018 - 11:50
0 σχόλια

Το θεατρικό έργο του Ρίζου Ραγκαβή «Του Κουτρούλη ο γάμος» παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία οι μαθητές του εργαστηρίου ειδικής επαγγελματικής  εκπαίδευσης και κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Μαντινείας, την Τετάρτη 13 Ιουνίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Λίγο πριν από την έναρξη της παράστασης ο διευθυντής του σχολείου στον χαιρετισμό του μίλησε για τους 30 μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. που όταν ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους δεν έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, καθώς δεν υπάρχει κάποια δομή για να υποστηρίξει τα επόμενα βήματά τους.  

Να αναφέρουμε ότι από τον Απρίλιο του 2017 έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία στην Τρίπολη. Να επισημάνουμε ότι είχε πραγματοποιηθεί και ένας ραδιομαραθώνιος έτσι ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα για να υλοποιηθεί το όνειρο των παιδιών στην εκπαίδευση.

Η ίδρυση ενός τέτοιου κέντρου αποτελεί χρόνια και βασική ανάγκη των παιδιών αυτών αλλά και των οικογενειών τους.

Ο αντιδήμαχος κ. Βρέντας απηύθυνε έναν χαιρετισμό και αναφέρθηκε στη δημιουργία του κέντρου, λέγοντας ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από πέρυσι για να λειτουργήσει το  Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία στην Τρίπολη  αλλά ακόμα βρίσκεται στην τεχνική υπηρεσία για να αλλάξει ο τρόπος χρήσης του κτιρίου.

«Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες τον επόμενο άμεσο καιρό να πάρουμε την αδειοδότηση για να ξεκινήσουμε τις εργασίες», είπε ο κ. Βρέντας αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κώλυμα που έχει παρουσιαστεί έχει να κάνει με το κτίριο.

Έπειτα  τον λόγο έλαβε ο κ. Σμυρνιώτης ο οποίος απάντησε στα λεγόμενα του κ. Βρέντα για το ΚΔΑΜ αναφέροντας ότι η διοίκηση δεν έχει αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το θέμα αφήνοντας τους μαθητής μετέωρους μετά την ολόκληρη των σπουδών.

«Πάντα υπάρχουν προγράμματα αρκεί οργανωμένα να δουλέψουμε, ώστε να βελτιωθούν οι δομές και να εξασφαλιστούν τα επόμενα βήματα στην εκπαίδευση για τα παιδιά.»

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Του Κουτρούλη ο γάμος» από το ΕΕΕΕΚ Μαντινείας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.