Του Αϊ-Γιώργη στον Αγιάννη (pics,vid)

Του Αϊ-Γιώργη στον Αγιάννη (pics,vid)

Απρίλιος 23, 2017 - 16:53
0 σχόλια

Πολύ κόσμος, παρά το ότι είχαμε απομακρυνθεί ημερολογιακά από τις μέρες του Πάσχα, βρέθηκε στον Αγιάννη σήμερα το πρωί για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου. Μετά τη θεία λειυοργία στον ομώνυμο ναό, έγινε περιφορά της εικόνας στους δρόμους του χωριού, ενώ στη συνέχεια τηρήθηκε και φέτος το έθιμο από ανθρώπους του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγιάννη, του Πολιτιτικού του Αστρους και του Θυρεάτη.

Δεκάδες άτομα ντυμένοι με παραδοασικές στολές γύρισαν με την εικόνα του Αγίου Γεωργίου γπύρω από το ναό τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια, συνοδεία αλόγων και καβαλάρηδων, ενώ στη συνέχεια ο χορός και το τραγούδι μεταφέρθηκαν στην πλατεία του χωριού.

Ο καλός καιρός βοήθησε ώστε ο κόσμος να απολαύσει τη μέρα στα καφενεία και στα εστιατόρια του Αγιάννη.
Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος κ. Π. Μαντάς, ο αντιδήμαρχος κ. Π. Σαβούρδος με μέλη του ΔΣ, ο π/σ κ. Γ. Μπακούρης, ο επικεφαλής τη μείζονοας αντιπολίτευσης στο ΔΣ κ. Γ. Καμπύλης κ.ά.

Δείτε περισσότερα στο astrosnews.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

astrosnews ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 23 4 17


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.