Του έλειπε το γκολ... Αστέρας Τρ. - Παναθηναϊκός 0-0

Του έλειπε το γκολ... Αστέρας Τρ. - Παναθηναϊκός 0-0

Δεκέμβριος 12, 2010 - 21:43

Ο Αστέρας Τρίπολης πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0).

 

Το μόνο που έλειψε από τον Αστέρα ήταν το γκολ, που θα μπορούσε να του χάριζε τη νίκη, καθώς η ανωτερότητά του φαίνεται και από τις τελικές προσπάθειες που είχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι (15 έναντι 5 των αντιπάλων του).
 
Ο Αστέρας μπήκε πιο φουριόζος στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δύο καλές στιγμές με τον Μπαστία, του οποίου στο 4ο λεπτό το σουτ έφυγε άουτ, ενώ στο 10ο ανάγκασε τον Τζόρβα να αποκρούσει. Η υπεροχή του Αστέρα συνεχίστηκε στον αγωνιστικό χώρο και στο 21’ ο Ουντότζι έκανε αισθητή την παρουσία του σουτάροντας μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει άουτ.
 
Στο 31’ και 32’ προστέθηκαν δύο ακόμα καλές ενέργειες από τους Πουλίντο, Ροτζέριο, αλλά τα σουτ τους έστειλαν τη μπάλα να περάσει άουτ. Ο Ροτζέριο είχε ακόμα ένα σουτ στο 44’ άουτ, αφού πρώτα απέφυγε με περίτεχνες ενέργειες τρεις ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.
 
Ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός απείλησε με αξιώσεις την εστία του Αστέρα μόνο στο 29ο λεπτό, όταν ο Σισέ απέφυγε τον Ντεγκρά και πλάσαρε, αλλά ο Ορόθκο που παρακολουθούσε τη φάση, απέκρουσε πάνω στην γραμμή της εστίας διατηρώντας το 0-0.
Αυτή ήταν η κλασσικότερη ευκαιρία του παιχνιδιού, αλλά και η μοναδική που οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Αστέρα.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας πίεσε ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό και δημιούργησε ευκαιρίες από το ξεκίνημα του. Στο 49’ μετά από κόρνερ του Ουριμπάρι, η κεφαλιά του Ουντότζι έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ και πάλι του Ουριμπάρι, ο Ουντότζι πασάρει με κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Τζόρβα να διώξει δύσκολα μπροστά από τον Μπαστία.
 
Στο 63’ ο Κρις κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, αναγκάζοντας τον Μπουμσόνγκ να παραχωρήσει σε κόρνερ προ του επερχόμενου Ροτζέριο. Στη συνέχεια της φάσης και μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή του Αστέρα, ο Φυτανίδης σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής άουτ.
 
Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, ο Αστέρας απείλησε ακόμα δύο φορές με τα σουτ του Ουντότζι στο 78’ και του Καρέρα στο 85’ που έφυγαν ελάχιστα άουτ από την εστία του Τζόρβα.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Φυτανίδης, Μπαστία, Λαδάκης, Κρις, Αράς (70' Καρέρα), Ροζέριο (90' Μπαρτολίνι), Ουντότζι (83' Φορτούνης).

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Μαρίνος, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σιμάο (46' Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος (58' Λέτο), Νίνης (75' Καραγκούνης), Σισέ.
 
 
 

Ειδήσεις: