Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι κάδοι και νησίδες ανακύκλωσης στον Δήμο Β. Κυνουρίας

Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι κάδοι και νησίδες ανακύκλωσης στον Δήμο Β. Κυνουρίας

Μάιος 28, 2016 - 12:30
0 σχόλια

«Οι πρώτοι κάδοι και οι πρώτες νησίδες ανακύκλωσης στον Δήμο μας έχουν ήδη τοποθετηθεί...

»Πρέπει όλοι να μάθουμε τί πετάμε σε κάθε κάδο και πώς...» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Όπως είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς, πρώτη προτεραιότητα του Δήμου σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι η διαλογή στην πηγή, δηλαδή στο σπίτι του δημότη. Πρόκειται για μια ολιγόλεπτη διαδικασία, η οποία δίχως κόστος αποφέρει τα μέγιστα στη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαλογή στην πηγή, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας προμηθεύτηκε κάδους ανακύκλωσης διαφορετικού χρώματος, ώστε οι πολίτες να τοποθετούν σε αυτούς κάθε άχρηστο υλικό και με αυτόν τον τρόπο αφενός να μειώνεται ο όγκος των οικιακών αποβλήτων και, αφετέρου, να διευκολύνεται η διαδικασία της ανακύκλωσης.

Συγκεκριμένα:

Στους 290 κάδους θα υπάρχει εμφανής ένδειξη με το υλικό (ανακύκλωσης) καθώς και λογότυπο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Αναλυτικά:

1) 50 πλαστικοί κάδοι 240 λίτρων για ανακύκλωση μετάλλων (κίτρινοι)
2) 50 πλαστικοί κάδοι 240 λίτρων για ανακύκλωση γυαλιού (πράσινοι),
3) 90 πλαστικοί κάδοι 240 λίτρων για οργανικά απορρίμματα (καφέ)
4) 50 πλαστικοί κάδοι ανακύκλωσης 1100 λίτρων με θυρίδα για χαρτί
5) 50 πλαστικοί κάδοι ανακύκλωσης 1100 λίτρων με οπές για πλαστικά

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ο οποίος έχει προχωρήσει και έχει τρέξει την προσωρινή διαχείριση, ενώ δέιχνει ιδιαίτερη μέριμνα για την εκπαίδευση των δημοτών στην ανακύκλωση, προσφέροντας την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή για τη διαλογή στην πηγή.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.