Τοποθέτηση Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου για τη δυσλειτουργία των Δημόσιων Βιβλιοθηκών

Τοποθέτηση Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου για τη δυσλειτουργία των Δημόσιων Βιβλιοθηκών

Απρίλιος 10, 2014 - 15:14

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου ζητούν με επιστολή τους στον Υπουργό Πολιτισμού την αυτοτελή σύνδεση με το διαδύκτιο των Δημόσιων Βιβλιοθηκών. Αναλυτικά, το δελτίο τύπου αναφέρει:

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΨΥΧΟΡΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Μετα τις τελευταίες συνεχιζόμενες διακοπές πρόσβασης στο διαδίκτυο του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, μέσα από το οποίο γίνεται η εξηπηρέτηση και των Δημόσιων Βιβλιοθηκών, έχει δυσκολέψει αφάνταστα η δημιουργική εργασία των ανθρώπων του πνεύματος που χρησιμοποιούν την παραπάνω πρόσβαση.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, έχοντας γίνει αποδέκτες της διαμαρτυρίας, τόσο των πνευματικών δημιουργών και ερευνητών, όσο και εργαζομένων στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες, δηλώνουν ότι θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός να είναι οι Δημόσιες βιβλιοθήκες έρμαιο της καλής ή όχι λειτουργίας του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, και ζητούν, με επιστολή τους στον Υπουργό Πολιτισμού την αυτοτελή σύνδεση με το διαδύκτιο των παραπάνω Ιδρυμάτων.

Αν το κόστος πρόσβασης στο διαδίκτυο, που ανέρχεται στο ποσό των 30 ευρώ για για κάθε νομό, ή 150 ευρώ για το σύνολο της Πελοποννήσου ανά μήνα είναι υπερβολικό για τον Πολιτισμό , τότε έχουμε ακουμπήσει το χαμηλότερο σκαλοπάτι λειτουργίας του κράτους.

Ο Συντονιστής Πελοποννήσου
Πάνος Σουκαράς