Τοποθέτηση Γόντικα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Τοποθέτηση Γόντικα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Αύγουστος 31, 2014 - 09:09
0 σχόλια

Συμμετείχαμε στην Οικονομική  Επιτροπή σαν τακτικό μέλος τα πρώτα χρόνια και σαν αναπληρωματικό μέλος τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, μετά τον αποκλεισμό μας σαν τακτικό από τις δυνάμεις της ΝΔ, μετά από υπόδειξη του κ. Τατούλη, που υποτίθεται ότι αντιπολιτευόντουσαν.

Συνεπείς με την  δέσμευση μας απέναντι στους εργαζόμενους, στους μικρούς επαγγελματίες-εμπόρους και αγρότες ότι θα είμαστε το μάτι και το αυτί του λαού σε αυτά τα όργανα του αστικού κράτους, συμμετείχαμε σε όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις και μάλιστα στην ώρα μας, σε αντίθεση με την στάση άλλων που πολλές φορές έπαιρνε εκφυλιστικά χαρακτηριστικά .

Πολλά από τα θέματα που θεωρούσαμε κύρια όπως ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων, από την διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι την τουριστική προβολή. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στη τοποθέτηση μας στην ΟΕ, αλλά τα ανοίγουμε και στην κοινωνία.

Με συνέπεια προβάλλαμε την άλλη θέση για την κατασκευή των μεγάλων έργων  και των έργων υποδομών μέσα από ένα ενιαίο δημόσιο κρατικό φορέα που θα κατέχει όλα τα υλικά (αδρανή σίδερο μπετόν, κλπ) και τα μηχανήματα κατασκευής, θα κατανέμει σχεδιασμένα το επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό σε όλες τις φάσεις  του έργου μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, λειτουργία, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε έργα φθηνά και ποιοτικά, με σεβασμό στο περιβάλλον. Μόνο έτσι δεν θα έχουμε αμαρτωλά έργα στην Πελοπόννησο, που δυστυχώς είναι πολλά.

Απαιτήσαμε οι μελέτες να γίνονται από τις Υπηρεσίες, αφού και έμπειρο και αξιόλογο προσωπικό διαθέτουμε και πρόσληψη νέων ανέργων επιστημόνων έπρεπε να κάνουμε.

Διαφωνήσαμε με την κατάτμηση έργων και υπηρεσιών και απαιτήσαμε συνολικό σχεδιασμό σε τομείς όπως υποδομές, τουρισμός για τα πλατιά λαϊκά στρώματα και όχι για τους tours operators για την στέγαση υπηρεσιών και άλλα τέτοια.

Ναι έχει δίκιο η κ. Νικολάκου, η ΟΕ έφερε εις πέρας ένα μεγάλο έργο. Έργο όμως που είχε την σφραγίδα εξυπηρέτησης μικρών και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην κατασκευή, λειτουργία  και συντήρηση των έργων, αφού τα πάντα ιδιωτικοποιούνται και εμπορευματοποιούνται. Εμείς και την νέα περίοδο πιο  έμπειροι και γι’ αυτό  πιο αποτελεσματικοί θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στην ΟΕ, να δούμε αν ό έτερος πόλος του διπολισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ, μας αποκλείσει όπως έκανε πριν ενάμισι χρόνο η ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα παρακολουθούμε, θα αποκαλύπτουμε, θα προβάλλουμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου αντιστοιχεί σε άλλο τρόπο μελέτης και κατασκευής των έργων, λειτουργίας των λαϊκών θεσμών, διοίκησης σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.