Τον Τάσο Μπιρμπίλη τίμησε η γειτονιά του Αγίου Ταξιάρχη για την προσφορά του στον πολιτισμό (pics)

Τον Τάσο Μπιρμπίλη τίμησε η γειτονιά του Αγίου Ταξιάρχη για την προσφορά του στον πολιτισμό (pics)

Νοέμβριος 10, 2018 - 11:04
2 σχόλια

Τον Τάσο Μπιρμπίλη τίμησαν τα «γειτονάκια» του από τη συνοικία του Αγίου Ταξιάρχη στην Τρίπολη για την προσφορά του στη λαογραφική ιστορία της πόλης, αφού ο κ. Μπιρμπίλης έχει κατορθώσει, με πολύ κόπο και αγώνα, να δημιουργήσει μια πολύτιμη και σπάνια συλλογή χάλκινων κυρίως αντικειμένων που αποκαλύπτουν τον τρόπο ζωής και πτυχές της καθημερινότητας στην παλιά Τρίπολη (δείτε το αφιέρωμα του Arcadia Portal ΕΔΩ).

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση αποδέχθηκε την τιμή που του επιφύλαξαν τα «γειτονάκια» του από τη συνοικία του Αγίου Ταξιάρχη, την πιο παλιά γειτονιά της Τριπολιτσάς, η οποία ακόμα και σήμερα διατηρεί τα χαρακτηριστικά που είχαν οι γειτονιές τα παλιά χρόνια: την αγάπη για τον γείτονα, την έγνοια για τον διπλανό, την αλληλοβοήθεια και την εμπιστοσύνη.

Οι φίλοι του, λοιπόν, στις 6 Νοεμβρίου επισκέφθηκαν τον κ. Μπιρμπίλη στο μουσείο του και του απένειμαν τιμητική πλακέτα, την οποία αποδέχθηκε συγκινημένος.

Ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook γράφει:

«Μεγάλη τιμή για μένα σήμερα η αναγνώριση από τα "γειτονάκια " μου του Αγιοταξάρχη . Με επισκέφθηκαν στο Λαογραφικό μουσείο-σπίτι μου παραδίδοντάς μου αναμνηστική- τιμητική πλακέτα.Με συγκινήσατε πολύ και μου δώσατε μεγάλη χαρά .Σας ευχαριστώ από καρδιάς και να ξέρετε πως η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή για εσάς αλλά και γιά όλους όσους θέλουν να επισκεφθούν το Λαογραφικό μουσείο μας.Επίσης θέλω να ξέρετε πως θα είμαι πάντα αρωγός σε ότι με χρειαστείτε για τον Αγιοταξάρχη μας, γιατί αυτή η ιστορική γειτονιά της Τρίπολης είναι το σπίτι μας,η ζωή μας ,οι αναμνήσεις μας. 'Ολοι εσείς μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω το έργο διατήρησης του πολιτισμού και της αγάπης για τις ρίζες μας».


2 Σχόλια

Έπρεπε σε καθημερινή βάση, να είναι δεκάδες μαθητές Σχολείων στην ουρά για να επισκεφθούν το λαογραφικό Μουσείο του κ. Μπιρμπίλη και όχι μόνο από την πόλη μας. Το έργο του πρέπει να προβληθεί, προς όφελος της νεώτερης γενιάς. Χαίρομαι για τη δουλειά του, αξίζει έπαινος για το έργο του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.