Τον προστάτη της, Αρχάγγελο Μιχαήλ, τίμησε η Πολεμική Αεροπορία στην Τρίπολη (pics,vid)

Τον προστάτη της, Αρχάγγελο Μιχαήλ, τίμησε η Πολεμική Αεροπορία στην Τρίπολη (pics,vid)

Νοέμβριος 08, 2017 - 13:05
5 σχόλια

Κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου η Εκκλησία τιμά τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ και τα αγγελικά τάγματα. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι και όσες φέρουν τα ονόματα Μιχαήλ, Γαβριήλ, Άγγελος, Σεραφείμ, Ταξιάρχης και Πανορμίτης.

Στην ορθόδοξη χριστιανική παράδοση οι άγγελοι είναι πνευματικά δημιουργήματα του Θεού, τα οποία έχουν ως αποστολή να δοξάζουν τον δημιουργό τους, να ανακοινώνουν στους ανθρώπους το θείο θέλημα και να εκτελούν τις θείες βουλές.
Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου ανήμερα της εορτής των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, η Πολεμική Αεροπορία στην Τρίπολη εόρτασε με επίσημη δοξολογία όχι στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, όπως είθισται, αλλά στην αίθουσα εκδηλώσεων εξαιτίας του βροχερού καιρού.

Στη συνέχεια ανεγνώσθη η Ημερήσια Διαταγή του  Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Με την παρουσία τους τίμησαν τη γιορτή οι θρησκευτικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί και το προσωπικό της μονάδας.
Τέλος, η γιορτή περιελάμβανε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών της Μονάδας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον εορτασμό καθώς και τη δήλωση του Διοικητή της 124 ΠΒΕ Σμήναρχου Ανδρέα Μανωλάκη.

Δείτε ΕΔΩ το αφιέρωμα του Arcadia Portal για τα αεροπλάνα που κοσμούν την 124 ΠΒΕ.
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδηλώσεις στην 124 ΠΒΕ για τον προστάτη της πολεμικής Αεροπορίας


5 Σχόλια

Πρώτη Μοίρα Είμαστε Η Δύναμη Μέσα στην Αεροπορία! ένα από τα συνθήματα που λέγαμε σαν νεοσύλλεκτοι!Για το F-5 στην είσοδο είμαστε υπερήφανοι. Με ένα τέτοιο ο Ιπτάμενος Σκαμπαρδώνης έκλεισε στο καβούκι τους πέραν του Αιγαίου ...........συμμάχους μας.

χρονια πολλα ευχονται τα βυσματα που αντι για τον εβρο εγλυφαν πολιτικους για να μεινουν στην τριπολη... ουστ ρε

Γιατί @ 14.07 έχεις παράπονο; έχεις ανέβει με REO πάνω σε βουνό που είχε RADAR, με υλικά αξίας μεγάλης ή έχοντας στρατιωτικούς στο όχημα που ήταν αναγκαίοι για τα RADAR που εργαζόντουσαν μέρα-νύχτα για να μην μας αιφνιδιάσουν οι απέναντι; Που να δεις το κρύο...... φαρμάκι! χειμώνα-καλοκαίρι!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.