Τον λένε Αρτέμη

Τον λένε Αρτέμη

Αύγουστος 31, 2016 - 09:43
13 σχόλια

Άκουσαν την ντουντούκα μες στο μεσημέρι της Παρασκευής. Δεν ήταν η συνηθισμένη διαφήμιση κάποιας παράστασης Καραγκιόζη. Μια κάπως απειλητική γυναικεία φωνή που στρίγκλιζε, καλούσε σε μια συγκέντρωση. Και πήγαν. Πήγαν στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης για να δουν έναν άντρα που τον λένε Αρτέμη να ανοίγει αργά τα χέρια του και να τα υψώνει για να προστάξει τους ακροατές του να σηκωθούν. Να τα κατεβάζει για να καθήσουν.

Και σηκώθηκαν και κάθησαν με το πρόσταγμα και... όρκο έδωσαν. Προς τιμήν τους, κάποιοι έφυγαν.

(Με λένε Αρτέμη.)

Το εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν καν ακούσει περί τίνος επρόκειτο. Δεν είχαν διαβάσει για τους άυλους τίτλους των 600 δισ. ευρώ -ή δολαρίων, μπορεί και «αρτεμίων», αφού ίσως να έχει κόψει και δικό του νόμισμα, ποιος ξέρει;- που έχει στην κατοχή του αυτός ο... νέος παντοδύναμος Καρλομάγνος, αυτός ο Ιούλιος Καίσαρας. Αυτός ο κάτοχος της αμύθητης περιουσίας των 3 τρισ. ευρώ (τόσο είναι το χρέος των ΗΠΑ). Ο εθνοσωτήρας που θα σβήσει το χρέος με την προϋπόθεση ότι θα διαλευκανθεί πλήρως το πώς φτάσαμε ως εδώ.

Όλος αυτός ο κόσμος που πήγε στη συγκέντρωση δεν είχε ακούσει τίποτε για τις μηνύσεις, για την έκθεση από την Αμερική που ξεσκέπασε την απάτη; Παρά το γεγονός ότι ο Τύπος στην Ελλάδα βοά, σε όποια πόλη κι αν εμφανιστεί ο Αρτέμης, ο κόσμος μαζεύεται και προθυμα του δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και για το χρέος που κάθε ένας από αυτούς έχει επειδή πιστεύουν -ή θέλουν να πιστεύουν- ότι θα το σβήσει, όπως υπόσχεται, ή ότι θα τους δώσει από είκοσι χιλιάρικα για να ξεχρεώσουν, όπως τους λέει.

(Αλήθεια, αυτά τα προσωπικά στοιχεία που τόσο πρόθυμα του παραχωρούν τόσοι συμπολίτες μας, τι τα κάνει ο Αρτέμης;..)

Θυμάστε τη σπονδυλωτή ταινία του Χάρρυ Κλυν «Αλαλούμ»; Σε μια ενότητα της ταινίας ο κωμικός σατιρίζει τον αριστερό κουλτουριάρη της εποχής του '80 που βιώνει μια προσωπική σύγκρουση, που βρίσκεται σε μια υπαρξιακή αγωνία. Απαγγέλλει το «βρε μελαχρινάκι, με πότισες φαρμάκι, με πότισες φαρμάκι, ντι μπι ντι μπι ντάι, ντι μπι ντάι, ντι μπι ντάι» κλαίγοντας με μαύρο δάκρυ, συγκινημένος και συνεπαρμένος από το νόημα των... στίχοι.

Ο Αρτέμης ο κουλτουριάρης, λοιπόν, λέει σε κάποια στιγμή τη φράση «βρέφη, όχλος, θάνατος».

Δεν έχει συνοψίσει κάποιος καλύτερα την πραγματικότητα με λιγότερες από τρεις λέξεις. Γεννιόμαστε, γινόμαστε όχλος και πεθαίνουμε. Απλά πράγματα. Ο ελληνικός μεσαίωνας δεν έχει τελείωσει ακόμα. Είμαστε όχλος και τρέχουμε πίσω από οποιονδήποτε λέει ότι έχει το μαγικό φίλτρο που θα μας απαλλάξει από τα προβλήματά μας, είτε πρόκειται για πολιτικό είτε για -απλό- τσαρλατάνο. Δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι έχει κάποια διαφορά το να μην πληρώνεις τα διόδια επειδή σου το λέει ο Αλέξης και το να τρέχεις πίσω από τον Αρτέμη. Όταν, μάλιστα, υπόσχεται και χρήμα, είναι να ρωτάς; Θα πας! Θα πας, ακόμα και αν η καχυποψία σε τούτον τον τόπο, τον δικό μας ντε, την Τρίπολη, κληροδοτείται με τα γονίδια!

Σκληρή η αλήθεια, αλλά είναι η αλήθεια. Ο Αρτέμης δεν είναι ο Σόλων για να επιβάλει τη σεισάχθεια ούτε ο Μεσσίας για να οδηγήσει τον περιούσιο λαό μακριά από το επονείδιστο χρέος.

Και ποιος είναι; Κανείς. Τον λένε Αρτέμη. Μην ταΐζετε κι άλλο το τέρας της ανοησίας. Θα μας καταπιεί όλους.

(«Σου αρέσει, ε;», λέει ο Προφήτης του Αρκά που χαϊδεύει το αφτί του ακόλουθου. «Τρελαίνομαι», απαντάει εκέινος. «Χάιδεψέ μου και το άλλο.») 

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

13 Σχόλια

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πολυτελείας ο σωρρας και η ελληνων συνέλευσις. Προβλέπω να γινεται κυβέρνηση σε δυο χρόνια και ο Μπασακιώτης βουλευτής, μπορεί κ στο Υπουργείο Παιδείας.

Πόσο απελπισμένος πρέπει να είναι κάποιος για να προστρέχει στον Καματερό; Πόσο αφελής για να παίρνει στα σοβαρά τον Σώρρα; Τι απύθμενοι ωκεανοί άγνοιας, δεισιδαιμονίας, θαυματοληψίας κρύβονται κάτω από τη λεπτή κρούστα του ορθολογισμού που διέπει -υποτίθεται- τις δυτικές κοινωνίες;

Σε όσους χλευάζουν αυτόν τον μεγάλο Έλληνα τους παραπέμπω στο παρακάτω link για να δουν ότι ορισμένοι τηρούν τις υποσχέσεις τους. http://www.protagon.gr/apopseis/moufanet/emfanistike-i-epilogi-kernaei-o-swrras-stis-agores-mesw-internet-44341214753

.........................από τον Βασίλη Λεβέντη στον Αρτέμη Σώρρα, δυό στριψίματα της βίδας. Και από εκεί και πέρα το έρεβος.

Τόσο καιρό νόμιζα χαζούς όσους ψηφίζουν Χρυσή Αυγή πίστευοντας ότι κάτι τύποι με σβάστιγκες στα μπράτσα είναι πατριώτες... τώρα ψάχνω χαρακτηρισμό για τους ανεκδιηγητους ψηφοφόρους του Αρτέμη Σιώρα που ακουν ενα τύπο να λέει ότι έχει 600 δισ έτοιμα για να μας σώσει... ΑΛήθεια γιατί δεν δίνει τώρα 10 δις ας πούμε να πληρωσει την εφορία του κοσμάκι;;; μηπως γιατι δεν τα εχει;

έχει 600 δις ο πατριώτης και δεν βοηθάει το κοσμάκι; μηπως μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί;;;

Γατάκια τρέμετε!!!! Έρχεται ο Μπασακιώτης υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση του Αρτέμη!

ο σιωρας δεν ειναι ο ιδιος με το σιωρος τον δισεκατομμυριουχο που κινει τα νηματα... αυτο εκμεταλλεύεται ο μάγκας

Ρε Θεοδωρακόπουλε ψωνάρα τι έκανες με τον Μπασακιώτη πότε θα μαζέψει τις αφίσσες που γέμισε όλη την Τρίπολη; Ντροπή σε αυτούς που ρυπαίνουν την πόλη μας.

"Η ποσότητα της νοημοσύνης στον πλανήτη παραμένει σταθερή. Ο πληθυσμός είναι που αυξάνεται"

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.