Τον χάσαμε τον εκατομμυριούχο πρόσφυγα, πατριώτη!

Τον χάσαμε τον εκατομμυριούχο πρόσφυγα, πατριώτη!

Σεπτέμβριος 08, 2017 - 11:50
0 σχόλια

Το Σχόλιο του Σωκράτη

Και ο Δημήτρης Μάρδας το βιολί του! Θυμάστε τον Μάρτη πέρυσι, που ξεπάγιαζαν οι πρόσφυγες στα βουνά και στα λιμάνια, τι έλεγε ο φωστήρας υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας; «Εάν υπάρχουν κάποιοι εξ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής».

Δεν του έφταναν τα όσα «άκουσε» τότε στο Τουίτερ, και είπε ενάμιση χρόνο μετά, με αφορμή ένα ρεπορτάζ του BBC, να επανέλθει με ανάρτηση στο Facebook και να αναφωνήσει: Εγώ σας τα 'λεγα, εσείς δεν με ακούγατε...

Το ρεπορτάζ, λοιπόν, αναδεικνύει την περίπτωση ενός Σύρου επιχειρηματία ο οποίος είχε βιοτεχνία κατασκευής υποδημάτων στο Χαλέπι. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος, ο άνθρωπος εγκαταστάθηκε στην Τουρκία, στην πόλη Γκατζιάντεπ, την πιο κοντινή στο Χαλέπι (δεν είπε, και πολύ λογικά, «παίρνω τη βάρκα και πάω Γερμανία», είχε διαβατήριο, είχε φράγκα, είχε πρόγραμμα...). Με το διαβατήριό του και τα χρήματά του, άνοιξε και εκεί βιοτεχνία υποδημάτων που μεγάλωσε και πρόκοψε και σήμερα απασχολεί χίλια άτομα προσωπικό, ενώ έχει ετήσιο τζίρο 3 εκατ. δολάρια.

Κύριε Μάρδα μας, τι σχέση έχει ο Μαροκινός, ο Γκανέζος, ο Τυνήσιος και ο Πακιστανός που δεν έχει πού να γείρει, που σκίζει τα χαρτιά του για να μπει στην Ελλάδα από όπου κιόλας παρακαλάει να φύγει, με έναν σοβαρό επιχειρηματία στον οποίον, στο κάτω-κάτω, η Τουρκία επέτρεψε με τη φορολογική της πολιτική να λειτουργήσει η επιχείρησή του και να αναπτυχθεί σε χρόνο-ρεκόρ;

Διότι, έστω ότι κάποιος εκατομμυριούχος Σύρος θέλει να επενδύσει. Εδώ, μωρέ, θα επενδύσει, που ακόμα και οι Αμερικανοί τα βρίσκουν σκούρα με τις γραφειοκρατίες και τις φορολογίες; Καλύτερα στην Τουρκία!

«Όταν μίλησα για πρόσφυγες-επενδυτές από την Συρία, για άτομα λοιπόν που θα μπορούσαν να επενδύσουν και να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα κάποιοι δημοσιογράφοι και όχι μόνο, με αντιμετώπισαν με σκωπτικά σχόλια. Από τότε υπάρχει σειρά δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε Σύρους πρόσφυγες που διαπρέπουν επιχειρηματικά αλλά σε άλλες χώρες. Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που έκαναν απαξιωτικά σχόλια για τη δήλωση μου τώρα προβάλλουν με θαυμασμό τα δημοσιεύματα αυτά!!!. Υποκρισία ή ανεπάρκεια;», λέει ο Μάρδας.

Έμαθαν οι Τούρκοι για τα λεφτά των προσφύγων και δεν αφήνουν κανένα πλέον να μπει σε βάρκα για Λέσβο και Μυτιλήνη, λέω εγώ...

ΥΓ.: Παρεμπιπτόντως, για κοιτάξτε να ξεχρεώσετε τον έρμο ξενοδόχο στην Κρήτη που πλήρωσε από την τσέπη του τη φιλοξενία 140 Σύρων για τρία χρόνια και ακόμα περιμένει να πληρωθεί από τον Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες που τον παραπέμπουν από τον Άννα στον Καϊάφα. Ο άνθρωπος, που έχει τρεις υγιείς επιχειρήσεις εν καιρώ κρίσης, κινδυνεύει να χάσει το ξενοδοχείο του.

Περίμενε εσύ, Μάρδα μου, τον Σύρο πρόσφυγα να επενδύσει! Όπου φύγει-φύγει!

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.