Τον Απρίλιο τα εγκαίνια του Μνημείου των Αρκάδων Πεσόντων στην Τρίπολη (vid)

Τον Απρίλιο τα εγκαίνια του Μνημείου των Αρκάδων Πεσόντων στην Τρίπολη (vid)

Μάρτιος 23, 2018 - 11:00
0 σχόλια

Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα μαζί με τον Διοικητή της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου Γ. Μπουζάκη και τον Διοικητή του 11ου ΣΠ Θ.Δρακόπουλο, στο Μνημείο των Αρκάδων Πεσόντων στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1940-1941.

Το μνημείο, προσφορά του Αργύρη Πετρονώτη στη μνήμη του αδελφού του, ολοκληρώνεται σύντομα και στις 26 ή 27 Απριλίου, παρουσία του Αρχηγού του ΓΕΣ θα γίνουν τα εγκαίνια του και θα είναι επισκέψιμο.

Στο μνημείο που είναι μεγαλοπρεπές αναγράφονται 603 Αρκάδες.

Ο κ. Γιαννακούρας ανέφερε:

"Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ο βαρύς φόρος αίματος που πλήρωσε η Αρκαδία μας για την Ελευθερία και τα ιδανικά του λαού μας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου -ΠΕ Αρκαδίας με όποιες δυνάμεις διαθέτει βοηθά στην ολοκλήρωση του μνημείου.

Έχουμε υποχρέωση με κάθε τρόπο να τιμούμε τους νεκρούς μας που έπεσαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και ως Περιφέρεια στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνεται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το μνημείο πίσω από το 11ο Σύνταγμα Πεζικού, προσφορά εξολοκλήρου της Οικογένειας Πετρονώτη, δεν αφήνει να ξεχαστούν και να μείνουν στη λήθη οι 603 Αρκάδες που έπεσαν το 1940-1941 στις τότε πολεμικές επιχειρήσεις.

Το μνημείο είναι ξεχωριστό και στο εσωτερικό του υπάρχει και ένας μικρός ναός με τρεις αγιογραφίες, τους Αγίους Προστάτες του πεζικού, του ναυτικού και της αεροπορίας.

Η Περιφέρεια συνέδραμε στην επίστρωση του εξωτερικού χώρου και θα βοηθήσει και στον καλλωπισμό του με φυτά, στην διαγράμμιση του δρόμου προς το μνημείο και στην διαμόρωση του εσωτερικού δαπέδου του μνημείου.

Με την ολοκλήρωσή του ευελπιστούμε να αποτελέσει τόπο επίσκεψης μικρών και μεγάλων. Άλλωστε ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

Συγχαρητήρια και πάλι στην Οικογένεια Πετρονώτη και στον στρατό για την πρωτοβουλία τους."

Δείτε και το αφιέρωμα του ArcadiaPortal.gr

Ένα διφυές μνημειακό έργο για τους ήρωες Πεσόντες Αρκάδες (pics,vid)

Video: 

Ο Γιαννακούρας στο Μνημείο των Πεσόντων Αρκάδων- Βοήθεια για να ολοκληρωθεί


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.