Τμήμα μηχανικών 5ετούς φοίτησης ζητούν καθηγητές και φοιτητές στην Τρίπολη (video)

Τμήμα μηχανικών 5ετούς φοίτησης ζητούν καθηγητές και φοιτητές στην Τρίπολη (video)

Φεβρουάριος 28, 2013 - 18:39
13 σχόλια

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης για στήριξη του αιτήματος

Με επιστολή τους προς το Δήμο Τρίπολης οι καθηγητές- πρόεδροι του ενιαίου τμήματος τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και οι Σύλλογοι φοιτητών στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ ζητούν να συνηγορήσει και ο δήμος στο αίτημά τους για δημιουργία τμήματος μηχανικών τηλεπικοινωνιών- υπολογιστών και δικτύων 5 ετούς φοίτησης.

Δεν υπάρχει αντίδραση για την συγχώνευση των τμημάτων αλλά ζητείται λόγω και του γεγονότος ότι υπάρχει το αντίστοιχο εξειδικευμένο προσωπικό το τμήμα να μετατραπεί σε τμήμα μηχανικών αντίστοιχο του Πολυτεχνείου - κάτι που θεωρείται ότι θα δώσει άλλη πνοή στο Πανεπιστήμιο  Πελοποννήσου.

Το αίτημα ήρθε στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο και μετά από την ενημέρωση του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη ελήφθη αντίστοιχη απόφαση.

Ο δήμαρχος παραχώρησε για το σκοπό αυτό συνέντευξη τύπου και τόνισε μεταξύ άλλων πως η πόλη έχει τις υποδομές και είναι ιδιαίτερa σημαντικό να έχει την πρώτη σχολή μηχανικών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μία σχολή που θα διαθέτει και επαγγελματικά δικαιώματα αφού οι απόφοιτοι θα μπορούν να είναι μέλη του ΤΕΕ...

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του δημάρχου Τρίπολης.

ε.τ

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/Mbut3Ru3PvA


13 Σχόλια

Ζήτα τμήμα Προβολής και Ανάπτυξης της Ικανότητας Συμβίωσης με τα Σκουπίδια, για να γίνεις διδάκτορας.

Καλά το είπες στην αρχή θύματα.

Δήμαρχε άσε τα σκουπίδια στον Τατούλη γιατί σε αυτον ανήκουν και έπρεπε εδώ και ένα χρόνο που τρέχεις εσύ και τα μεταφέρεις να τρέχει αυτός και ασχολήσου με την αναπτυξη της περιοχής γιατί εαν περιμένουμε από τον Παυλή που όλα τα κλείνει , μία το Πανεπιστήμιο και μία το Σύνταγμα θα είχαμε φύγει όλοι από αυτήν την πόλη. Είναι τιμή για την πόλη μας και τεράστιο οικονομικό όφελος να αναβαθμιστεί το Πανεπιστήμιο σε Πολυτεχνείο , γιατί λόγω εργαστηρίων οι φοιτητές θα αναγκάζονται να μένουν όλοι εδώ και θα πάρει ακόμα περισσότερη ζωή η πόλη μας. Προχώρα και μη σταματάς . Το θέλουμε όλοι αυτό.

Τελικά ένας δήμαρχος μηχανικός θα μπορούσε να φέρει μηχανικούς στην Τρίπολη. Μπράβο Δήμαρχε για τις πρωτοβουλίες σου. Αυτές οι κινήσεις θα φέρουν ανάπτυξη στον τόπο μας.

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΚΑΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.

Tα σκουπίδια να τα μαζέψει ο Τατούλης που είναι και υπεύθυνος. Αλλά τον έφαγαν τα ταξίδια, μία στην Ολλανδία, μία στο Ισραήλ. Τρώει τα χρήματα που του έχειδώσει το υπουργείο για τα απορρίματα στο Μέγαρο Μουσικής και στο Βερολίνο, σε φρου φρου και αρωματα και αφήνει την Περιφέρεια όλη να βρωμίσει από τα σκουπίδια. Κρίμα Πέτρο απο εσένα περιμέναμε περισσότερα.

Έτσι μεγάλωσε, με συντεχνιακά επιδόματα και αντιλήψεις. Λες Έλληνας μηχανικός στην Ευρώπη και τους πέφτουν τα σιαγωνια. Δεν λέω υπάρχουν ικανοί μηχανικοί αλλά τι να τους κάνεις που είναι ερωτευμένοι με την τεχνολογία και απεχθάνονται την δημοσιοχαρτοκρατια, την σφραγίδα και τα παράβολα ? Για να κτίσει ένας σπίτι ο κάθε φτωχός μεροκαματιαρής πρέπει να καταβάλουμε κεφαλικό φόρο στο ΤΕΕ(>10 χιλιάδες euro) και τον κάθε μηχανικό. Μετά αφήνουν τα μαστόρια να κτίσουν δυο ντουβάρια, αντιοικονομικά, αντιοικονομικά , αντιαισθητικά και καθώς φαίνετε γεμάτα παρανομίες. Μια θέση του για το τι θα κάνει τα σκουπίδια δεν έχω ακούσει πέραν του ότι η περιφέρεια και ο θεός πρέπει να δώσουν την λύση. Είναι απλά λίγος ο Δήμαρχος σας, ούτε επίδομα ενεργείας δεν του αξίζει.

Επιτέλους ένας Δήμαρχος που ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της περιοχής.

Καλό να γίνει το τμήμα Μηχανικών,Αυτό όμως δεν φέρνει ανάπτυξη.Είναι συνέχεια παλιάς αποτυχημένης συνταγής. Θα οικονομήσουν οι διαθέτοντες γκαρσονιέρες και δυάρια,και τα παρασιτικά επαγγέλματα,καφετέριες, φασφουντάδικα. Αυτό είναι ανάπτυξη;;;Άει.......

Κυριε ¨Αντι ποιός λογικός άνθρωπος δε θα ήθελε να έρθουν και άλλοι φοιτητές στην πόλη του που θα μένουν μονιμα μαλιστα εδώ , εφόσον θα εχουν εργαστηρια? Φυσικά και αυτό φερνει αναπτυξη σε μια πολη. Ριξτε μια ματια στις πολεις που εχουν περισσότερους φοιτητες απο εμας και θα καταλαβετε. Τωρα που βρισκετε το αρνητικό ότι θα δουλεψουν περισσότερο τα καταστηματα και οι επιχειρηματιες της πολης μας ειλικρινα δεν μπορω να το καταλαβω οπως και κανενας λογικος άνθρωπος πιστευω. Αλοίμονο μας εαν όλοι σκεφτονταν σαν εσας.

Κύριε 18:37 αντιγράφω: Αλοίμονό μας εάν όλοι σκέφτονταν σαν εσάς. Απαντώ: Αλοίμονο αν οι κυβερνώντες νομίζουν ότι η ανάπτυξη θα έρθει με τέτοιες...... πρωτοβουλίες.....Kαι συνεχίζω ξανά: <<Θα οικονομήσουν οι διαθέτοντες γκαρσονιέρες και δυάρια,και τα παρασιτικά επαγγέλματα,καφετέριες, φασφουντάδικα.κ.λ.π.>> Πές του δικού σου να ασχοληθεί με τα σκουπίδια και άστα τ' άλλα.......Καρα....ζηδες.

Οταν πέφτουν χρήματα σε μια πόλη και αυτά τα χρήματα πηγαίνουν σε όλα τα επαγγέλματα ναι έρχεται ανάπτυξη. Εαν θέλετε να κλείσουν όλες οι καφετέριες, να παρουν τις γκαρσονιέρες των ιδιοκτητών οι τράπεζες και να κλείσουν και τα εμπορικά καταστήματα δεν έχετε παρά να κατέβετε στις επόμενες εκλογές με τίτλο συνδυασμού <<Μια νεκρή πόλη>>