Τίθεται σε λειτουργία η δεξαμενή πυρόσβεσης για την προστασία του Μαινάλου (pics,vid)

Τίθεται σε λειτουργία η δεξαμενή πυρόσβεσης για την προστασία του Μαινάλου (pics,vid)

Ιούλιος 16, 2017 - 17:00
0 σχόλια

Σημαντικά έργα για την Γορτυνία από την ΠΕ Αρκαδίας

Δύο ξεχωριστά και ιδιαιτέρως σημαντικά έργα υλοποιούνται από την ΠΕ Αρκαδίας στη Γορτυνία όπως αναφέρει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο αντίπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

"Το ένα έργο αφορά στην ηλεκτροδότηση κατά μήκος του Λάδωνα-Αλφειού θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην πεδιάδα της Ηραίας και θα βοηθήσει τον πρωτογενή τομέα, στον οποίο δίνουμε μεγάλη σημασία ως Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το έργο σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται και θα δώσει τη δυνατότητα στους αγρότες που ασχολούνται με νέες καλλιέργειες να τις ποτίζουν ενώ ευελπιστούμε πως θα μείνουν στον τόπο τους και νέοι για να ασχοληθούν με τη γεωργία, αφού το έργο βοηθά σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως άλλωστε λέει και ο Πρόεδρος του Αγιάννη Ηραίας Κ.Αλβενιώτης.

Το άλλο έργο αφορά στην προστασία του καμαριού μας, του Μαινάλου. Η  δεξαμενή πυρόσβεσης και γενικότερα το έργο, ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, έχει φθάσει στο τέλος του και σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία.... Εκτός από την πυρόσβεση το έργο θα υδροδοτήσει και τον οικισμό ΠΑΝ... Ένα έργο ιδιαιτέρως σημαντικό, σύμφωνα και με τον Πρόεδρο των Μαγουλιάνων Θ.Κανελλόπουλο.

Η Περιφερειακή αρχή προσπαθεί καθημερινά να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής και εργασίας των κατοίκων της περιοχής μας και να δημιουργήσει υποδομές που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας.

Με το έργο της ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Ηραίας, κατά μήκος του ποταμού Αλφειού, θα δοθεί η δυνατότητα να καλλιεργηθεί το σύνολο της πεδιάδας και να γίνει φύτευση νέων καλλιεργειών, όπως το Ιπποφαές, εκτός από τη ροδιά που καλλιεργείται ήδη.

Η συνολική έκταση ηλεκτροδότησης φθάνει τα 10 περίπου χιλιόμετρα και τοποθετούνται περί τους 150 πυλώνες της ΔΕΗ.

Το έργο κρίνεται πολύ σημαντικό για τους αγρότες που μέχρι τώρα δεν είχαν την δυνατότητα να ποτίζουν τα κτήματά τους.

Το έργο της υδατοδεξαμενής πάνω από το Μαγούλιανα έχει διττό ρόλο. Ο ένας είναι αυτός της πυροπροστασίας του Μαινάλου και ο άλλος η ύδρευση κατοικιών που μέχρι τώρα δεν είχαν νερό.

Συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα που έχουν θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες και που παράλληλα δίνουν και αναπτυξιακή προοπτική στην Αρκαδία μας."

 

 

Video: 

Αναπτυξιακά έργα από την ΠΕ Αρκαδίας στη Γορτυνία. Ολοκληρώνονται σύντομα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.