Τις ομορφιές της Αρκαδίας απαριθμεί ο Βαγγέλης Γιαννακούρας (pics)

Τις ομορφιές της Αρκαδίας απαριθμεί ο Βαγγέλης Γιαννακούρας (pics)

Νοέμβριος 15, 2019 - 19:50
4 σχόλια

Τις ομορφιές της Αρκαδίας απαριθμεί ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ύστερα από μια περιήγηση που έκανε στα χωριά της, που αυτή την εποχή είναι πανέμορφα και που αξίζει να τα επισκεφθούν οι ταξιδιώτες. Ο κ. Γιαννακούρας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook γράφει:

Η Αρκαδία είναι όμορφη όλες τις εποχές του χρόνου. Κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και όσες φορές και αν περάσεις από τα όμορφα χωριά της δεν παύεις να ανακαλύπτεις και κάτι καινούριο.

Όταν μάλιστα στους τόπους που περνάς τυχαίνει να έχεις αφήσει ως πολιτικός τη δική σου μικρότερη ή μεγαλύτερη σφραγίδα η χαρά σου είναι ακόμα πιο μεγάλη και η ικανοποίηση ξεχωριστή, γιατί βλέπεις , εκτός από την ομορφιά του τοπίου και το δικό σου έργο.
Μία ακόμα βόλτα λοιπόν στον ιδιαίτερο τόπο μας.

Στην περιοχή του Βαλτεσινίκου τελείωσε η μελέτη που είχαμε χρηματοδοτήσει για το αρδευτικό του κάμπου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε χρηματοδοτήσει την περσινή χρονιά και τους αγώνες ποδηλάτου βουνού, ENDURO, και φέτος στο χωριό βρέθηκαν πάνω από 250 διαγωνιζόμενοι από όλη την Ευρώπη.

Στο δρόμο προς τη Λίμνη Λάδωνα με το ιστορικό γεφύρι της Κυράς αλλά και τη νέα γέφυρα υλοποιήσαμε έργο ύψους 700 χιλιάδων ευρώ, δεν προλάβαμε να το ολοκληρώσουμε. Είναι δε ενταγμένο έργο από Κυράς Γεφύρι-Πουρναριά για να ολοκληρωθεί όλος ο άξονας.

Και στα Μαγούλιανα με την υδροδότηση του οικισμού ΠΑΝ και την τοποθέτηση υδατοδεξαμενής υλοποιήσαμε έργο. Το πιο ψηλό χωριό της Αρκαδίας με την ταβέρνα του Ιωσήφ του Θανάση Κανελλόπουλου περιμένει τους επισκέπτες .

Όπως και το χωριό Λάστα με το καφενείο που δεν έχει καφετζή αλλά ο επισκέπτης θα ανταμειφθεί από την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και από τον ίδιο το χώρο του Καφενείου, όπου μπορείς να σερβιριστείς μόνος σου ρίχνοντας τον οβολό σου στο κουτί που υπάρχει εντός του μαγαζιού.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών της Βυτίνας, αποδεικνύοντας πως όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για την προβολή του τόπου μας, και οι επισκέπτες, παρά τα όσα μπορεί κάποιοι να λένε κατακλύζουν τα Σαββατοκύριακα την ορεινή Αρκαδία. Βέβαια η προσπάθεια δεν σταματά και όλοι μας πρέπει να συνεχίσουμε ώστε ο τόπος μας να γίνει ακόμα πιο γνωστός και να αποκτήσουν και άλλες περιοχές τουριστική ανάπτυξη.

Και η βόλτα ολοκληρώθηκε με το Δάσος της Φολόης, το αρχαιότερο δάσος της Ευρώπης που είναι δίπλα στην Αρκαδία.

Ο καιρός είναι ιδανικός για βόλτες και περιηγήσεις στην Αρκαδία μας. Είναι βέβαιο πως όσες φορές και να την επισκεφτείτε δεν θα την βαρεθείτε ποτέ.

 


4 Σχόλια

Στο Βαλτεσινίκο έγιναν και αναστηλώσεις εκκλησιών , ο δρόμος στην είσοδο του χωριού , ακόμα και ασφαλτοστρώσεις εντός του χωριού ! Μπράβο Βαγγέλη Γιαννακούρα .Μην σταματήσετε να θυμίζετε σε όλους τα μεγάλα και μικρά έργα που έχετε υλοποιήσει στην Αρκαδία .

8:59: Ντίνα,εσύ; 9 χρόνια εργάκια κύριοι, άσε που μειώθηκε ο πληθυσμός στα κοκκόρια!

8:59 , δεν είμαι η Ντίνα .Ομως δεν μπορεί παρά να είμαστε υπερήφανοι όλοι οι Αρκάδες για την μεγάλη προσφορά των ΕΡΓΑΤΩΝ της Περιφερειακής Αρχής ΤΑΤΟΥΛΗ όπως είναι η Ντίνα Νικολάκου και ο Βαγγέλης Γιαννακούρας εν προκειμένω .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.