Της λίστας τα καμώματα

Της λίστας τα καμώματα

Αύγουστος 24, 2015 - 12:30
13 σχόλια

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το «μπαμ!» -ή το «μπραφ», αφού κατά πολλούς απέδρασε από τις ευθύνες του- και παραίτησε την κυβέρνησή του, οδηγώντας τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Το εκλογικό σκηνικό, λοιπόν, που δημιουργήθηκε αιφνιδίως, φέρνει μαζί του μια έντονη φιλολογία και παραφιλολογία στην Αρκαδία ως προς το ποιοι θα είναι υποψήφιοι και πού, καθώς οι δεύτερες για το 2015 βουλευτικές εκλογές θα γίνουν με λίστα.

Σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό θεσμικό πλαίσιο, από τη στιγμή που δεν έχουν συμπληρωθεί 18 μήνες από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, οι εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα και όχι με σταυροδοσία. 

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το κάθε κόμμα θα επιλέξει τα πρόσωπα που επιθυμεί να αναδειχθούν σε βουλευτικές θέσεις. Η τελική ανάδειξη των προσώπων από τις εκλογές προκύπτει από τη σειρά προτεραιότητας που εμφανίζονται στη λίστα και από τα ποσοστά που έλαβε το κάθε κόμμα.

Οι πληροφορίες λένε, λοιπόν, ότι η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Εύη Τατούλη δέχτηκε πρόταση για τα ψηφοδέλτια του κόμματος στην Αθήνα. Κάτι που, όμως, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις της, μάλλον δεν την αφορά. Διότι η κυρία Τατούλη δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι ο πολιτικός πρέπει πρωτίστως να φροντίζει για τον τόπο του, ενώ με τη συνολική της στάση και τη συνεχή παρουσία στην Αρκαδία δεν υπονοεί αλλά βροντοφωνάζει την πρόθεσή της να είναι υποψήφια στον τόπο της, παρά το γεγονός ότι κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ήρθε τρίτη.

Από την άλλη πλευρά, ο... πρώτος της ΝΔ στην Αρκαδία Κώστας Βλάσης αναζητείται τόσο στην Αρκαδία όσο και στην Αθήνα...

Αλλά και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει να εμφανιστεί με κάποια πολιτική παρέμβαση από τις παραμονές του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, όταν είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να υποστηρίξει το «ναι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ΠαΣοΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση έλαβε υψηλά ποσοστά στην Αρκαδία, ανακόπτοντας, μάλιστα, την πορεία της ΧΑ στην περιοχή, κάτι που εκτιμήθηκε δεόντως από το κόμμα. Έτσι, λοιπόν, οι πληροφορίες θέλουν και τον Οδυσσέα να ανεβαίνει στην Αθήνα, ωστόσο το ΠαΣοΚ δεν θα διακινδύνευε κάτι τέτοιο διότι τότε στην πράξη η Αρκαδία θα έμενε δίχως ένα σίγουρο χαρτί.

Προχωρώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, που αυτές τις ημέρες είναι καζάνι που βράζει, η Αντωνία Γιαννούλη εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που δεν έχει κάνει ακόμα ο Κώστας Ζαχαριάς, ο οποίος, ωστόσο, είχε υπογράψει κείμενο υπέρ της ενότητας του κόμματος. Αλλά, από τότε, τηρεί σιγήν ιχθύος. Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία, πάντως, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, αν και η λίστα δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε σχέση με τους υποψηφίους.

Κυριακή κοντή γιορτή, που λέει ο λαός, ο οποίος θα κληθεί ξανά στις κάλπες. Ως προς τα ψηφοδέλτια της Αρκαδίας, όμως, ακριβώς επειδή οι εκλογές γίνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μάλλον οι «μετακομίσεις» σε άλλες εκλογικές περιφέρειες είναι ράδιο αρβύλα ή απλώς σχέδια επί χάρτου. 

Και ένα κερασάκι: ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει ακουστεί, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προσπαθήσει να ανακόψει την επέλαση του Βασίλη Λεβέντη στην Αρκαδία εις βάρος του Κινήματός του...


13 Σχόλια

Η Ευη θα ειναι πρώτη. Ο Ανδρέας δεν ξαναβάζει. Ο Βλασης θα ειναι δεύτερος. Στην θέση του Ανδρέα όνομα έκπληξη.

Πως θα ειναι η κ Τατουλη πρώτη εφόσον οι εκλογες γίνονται με λίστα , που παει να πει πως επιλογή το κόμμα ποιους θέλει να βγάλει για βουλευτες , η κ Τατουλη ήταν 3 δεν μπορει να περάσει τους άλλους δυο με έτσι θέλω δεν ειναι σωστό , το ίδιο ισχύει και για μετακινήσεις στην αθηνα τόσο της κ Τατουλη όσο και του κ Βλαση και του Κωνσταντινοπουλου , στο μόνο που μπορει να υπάρχει αλλαγή ειναι στον ΣΥΡΙΖΑ με τον κ Ζαχαρια και την κ Γιαννουλη , πως λοιπών θα μετακινηθούν στην Αθηνα αφού για να εκλεγούν θα πρέπει να περάσουν βουλευτες που εκλέχθηκαν εκεί θα τους αφήσουν να ους πάρουν την θέση

χαχαχα κάντε όνειρα... ο βλάσης βγήκε με το σπαθί το πρώτος και ένα δημοκρατικό κόμμα θα τιμήνει την νωπή λαϊκή εντολή.

Του άρθρου τα καμώματα: στο κολάζ προσώπων που δεσπόζει, ενώ δεν υπάρχουν εικόνες όλων των δεύτερων, τρυπώνει και μια τρίτη

Κόπηκε ο Βλασης απο Αρκαδια. Η Αθήνα η δεύτερος. Αυτη ειναι η αποφαση. Τέλος η Ευη θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου!!

Η ΕΥΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ,ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ Ν .ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ,ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ Η ΚΑΛΠΗ:ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙ ΜΑΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ,ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΑΓΑΡΙΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.