Την Βασιλόπιτα του έκοψε το Κατηχητικό Ι.Ν Αγίου Βασιλείου Tρίπολης (pics,vid)

Την Βασιλόπιτα του έκοψε το Κατηχητικό Ι.Ν Αγίου Βασιλείου Tρίπολης (pics,vid)

Ιανουάριος 14, 2017 - 16:18
0 σχόλια

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, το Κατηχητικό Σχολείο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα στην αίθουσα των μαθημάτων στο  Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου.

Τα μικρά παιδιά έμαθαν τον συμβολισμό της κοπής της βασιλόπιτας, έψαλαν το Απολυτίκιο  του Αγίου Βασιλείου και έλαβαν το δικό τους κομμάτι βασιλόπιτας με την αγωνία να τους τύχει το φλουρί.

Οι πατέρες της εκκλησίας απηύθυναν εγκάρδιο λόγο στα παιδιά τονίζοντάς τους τη σημασία του Εκκλησιασμού και τη συμμετοχή στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας καθώς και τη σπουδαιότητα του κατηχητικού έργου μέσα στην κοινωνία, προτρέποντας συνάμα τα παιδιά με τον ίδιο ζήλο να συνεχίσουν την παρακολούθηση των μαθημάτων στις Κατηχητικές Συνάξεις της Ενορίας.

Στον τυχερό μαθητή του φλουριού δόθηκε δώρο και ευχές για μια καλή και τυχερή χρονιά.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Koπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιττας για το Κατηχητικό Αγίου Βασιλείου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.