Την τελευταία διετία αφαιρέθηκε το όπλο από περίπου 700 αστυνομικούς

Την τελευταία διετία αφαιρέθηκε το όπλο από περίπου 700 αστυνομικούς

Μάρτιος 15, 2019 - 09:57
3 σχόλια

Στοιχεία για την ψυχολογική υποστήριξη που λαμβάνουν αστυνομικοί μέσω της 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής Ψυχολογικής υποστήριξης, Συμβουλευτικής και Ενημέρωσης παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ένα απ’ τα χαρακτηριστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», είναι ότι απ’ την ίδρυση της υπηρεσίας μέχρι τώρα οι ψυχολόγοι της Αστυνομίας έχουν ελέγξει περίπου 30.000 αστυνομικούς και αφαιρέθηκε το όπλο από περίπου 700, οι οποίοι έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Κάποιοι έχουν σημειώσει πρόοδο, χωρίς όμως να τους έχει επιτραπεί ακόμα να φέρουν όπλο και το ζητούμενο είναι να τους επανεντάξουν στο Σώμα σε άλλες υπηρεσίες.

Στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης έχουν γίνει συνολικά 1.544 κλήσεις το 2017 και το 2018.

Ειδικά για το 2018 οι περισσότερες αφορούσαν οικογενειακά ζητήματα (193), ενώ ακολουθούν άγχος (90), ερωτικά ζητήματα (47), επαγγελματικά (14) και πένθος (3).

Στο περιθώριο της εκδήλωσης μιλώντας στους δημοσιογράφους η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σχολίασε τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα για τις οποίες είπε: «Αυτή η πρόταση έχει προβλήματα, τα οποία πρέπει να επανεξετάσουμε και να διορθώσουμε».

Απ’ την πλευρά της η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε: «Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις το οργανωμένο έγκλημα, την μικροπαραβατικότητα, τις συλλογικότητες και όποιους κάθε Σαββατοκύριακο κάνουν ασκήσεις με εκρηκτικά πάνω στους ενστόλους μας»

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Τα 700 ατομα στους 30.000 που εξεταστηκαν αντιπροσωπευουν μολις το 2.33%. Απλά για να το βαλουμε στα σωστα πλαισια.

Aν χρειάζεται γιωτάδες η αστυνομία για τα γραφεία της μπορεί να κάνει διαγωνισμό μειωμένων προσόντων. Οι 700 αυτοί πρέπει να φύγουν από την αστυνομία αφού αστυνομικός σημαίνει - λέμε τώρα - σωματική και διανοητική επάρκεια για την αντιμετώπιση του εγκληματία. Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΉΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΣΟΥΤΆΡΕΙ παέι να θεωρείται ποδοσφαιριστής αλλά αυτός βέβαια δεν είναι δημόσιος υπάλληλος

Παύει

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.