Την πυρόπληκτη περιοχή της Μεγαλόπολης επισκέφθηκε ο Βαλασόπουλος

Την πυρόπληκτη περιοχή της Μεγαλόπολης επισκέφθηκε ο Βαλασόπουλος

Αύγουστος 10, 2012 - 15:56

Σήμερα , ο πολιτευτής και περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Αρκαδίας κος Π. Βαλασόπουλος επισκέφθηκε   τις πυρόπληκτες,  κατά τις τελευταίες ημέρες, περιοχές του Δήμου Μεγαλόπολης συνοδευόμενος από ομάδα δασολόγων.
Μετά το πέρας της επίσκεψης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«….οι προηγούμενες μέρες ήταν μέρες δράσης και επιχειρησιακής δραστηριότητας από τους θεσμοθετημένους φορείς της πολιτείας. Η πάγια τακτική μου είναι ότι εκείνες τις ώρες, πρέπει να δίνεται ο χώρος, στους υπεύθυνους να κάνουν το καθήκον τους απρόσκοπτα. Και, τόσο από την επίσημη ενημέρωση που είχα τις προηγούμενες μέρες, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας , αλλά και από το Δήμο Μεγαλόπολης, όλοι υπερέβαλαν εαυτόν . Αναδείχθηκε δε, για πολλοστή φορά πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν η άμεση ενημέρωση των αρχών και η αντίδραση της πρώτης ώρας. Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ανεξαρτήτου βαθμού, που με αυταπάρνηση έπραξαν το καθήκον τους παρά τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν.
Ταυτόχρονα, πρέπει να συγχαρούμε κάθε χειριστή της ΔΕΗ, κάθε  δημοτικό υπάλληλο, κάθε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., που συνέβαλε αποτελεσματικά στον περιορισμό της καταστροφής και στην προστασία της πολύτιμης ανθρώπινης ζωής. Στους δε τραυματίες εύχομαι άμεση ανάρρωση.
Σήμερα είναι ώρες απολογισμού και απόδοσης ευθυνών. Όσο ήμουν τακτικό μέλος της επιτροπής πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Αρκαδίας, είχα τονίσει την ανάγκη ενίσχυσης του εθελοντισμού και των εθελοντικών ομάδων. Σε μια ερημωμένη, ακαλλιέργητη πολλές φορές ύπαιθρο, το παραμικρό λάθος κοστίζει , πόσο μάλλον η αδιανόητη κακόβουλη πράξη. Με την σημερινή ένδεια πόρων που υπάρχει, μόνο το εθελοντικό κίνημα των πολιτών και η τεχνολογία, συμπαρατασσόμενοι με την πολιτεία και τους φορείς της, μπορούν να προλάβουν μεγάλες καταστροφές.    
Η δικαιοσύνη άμεσα πρέπει να καταλογίσει τυχόν ευθύνες και να τιμωρήσει παραδειγματικά τυχόν υπαίτιους, αλλά και το κράτος μας να πάρει τα μέτρα αυτά που είναι απαραίτητα για την πρόληψη, καταστολή, αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Πρέπει να σταθεί δίπλα στους συμπολίτες μας που επλήγησαν και ιδιαίτερα σε όσους ζουν από τον πρωτογενή τομέα. Στα πλαίσια δε του θεσμικού μου ρόλου ήδη ζήτησα από τον κο Πρόεδρο του ΠΕΣΥ της Περιφέρειας Πελοποννήσου να έρθει προς συζήτηση στην πρώτη συνεδρίαση του το θέμα της αντιμετώπισης των συνεπειών και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν. Σε κάθε δε, πρωτοβουλία θα είμαι αρωγός για την ανακούφιση των συμπατριωτών μου….».        

Προηγούμενο άρθρο
Αla D'allon σήμερα στο Actus club