Tην πρώτη τους έκθεση εγκαινίασαν οι Αρχιτέκτονες της Αρκαδίας (pics,vid)

Tην πρώτη τους έκθεση εγκαινίασαν οι Αρχιτέκτονες της Αρκαδίας (pics,vid)

Ιανουάριος 28, 2017 - 21:19
7 σχόλια

Την 1η Έκθεση «Αρχιτεκτονικού Έργου»  εγκαινίασε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Αρκαδίας στο πλαίσιο των γενικών δράσεων του Συλλόγου.

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται μια δυναμική έκφραση των Ελλήνων αρχιτεκτόνων σε ολοένα και περισσότερες πόλεις της επαρχίας, μέσα από τις εκθέσεις τοπικού αρχιτεκτονικού έργου.

Οι εκθέσεις αυτές έχουν ως στόχο την δημιουργία διάλογου ανάμεσα στους ίδιους τους αρχιτέκτονες, κυρίως τους νέους μελετητές, με εμφανή διάθεση «ανάκτησης» του ρόλου τους στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται.

Οι αρχιτέκτονες της Αρκαδίας, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου το απόγευμα στο χώρο του Φιλοτεχνικού Συλλόγου Τρίπολης, πραγματοποίησαν τη πρώτη τους αρχιτεκτονική δράση επιδιώκοντας την επικοινωνία με την τοπική κοινωνία και με τους φορείς έτσι ώστε να δείξουν έργα τους τα οποία στοχεύουν στο μέλλον των πόλεων, και στον  ορθό σχεδιασμό τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Καμπυλαυκάς  αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους και έκοψε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου για το νέο έτος, μίλησε για τον Σύλλογο και για την έκθεση, η οποία αναφέρουμε ότι θα είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο την Δευτέρα- Τετάρτη – Παρασκευή 17:00-20:00. Τον χώρο του Φιλοτεχνικού βρίσκονται Αρχιτέκτονες μέλη του συλλόγου όπου θα κάνουν την ξενάγηση.

Στην έκθεση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αρκαδίας Γ.Παπαηλιού από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Κ.Βλάσης από την ΝΔ, ο δήμαρχος Τρίπολης Δ.Παυλής , ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Γ.Θεοδωρακόπουλος και από την περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν ο Νίκος Γιαννακόπουλος- Γιόβας.

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr 1η Έκθεση «Αρχιτεκτονικού Έργου» στην Τρίπολη


7 Σχόλια

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία συλλογικής δράσης που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα ζητήματα της αρχιτεκτονικής δημιουργίας στον Αρκαδικό τόπο (και όχι μόνο). Τα εύσημα στον πρόεδρο, που είχε την ιδέα και συνέβαλε στην υλοποίηση της.

@Δευ, 30/01/2017 - 10:30. Με του που γίνει κάτι αμεσως να κράξουν ανώνυμα απο κατω. Εχετε καταντίσει αηδία. Κόψανε την πίτα τους και κάναν μια έκθεση σαν νεος σύλλογος, μπράβο τους που υπάρχουν άτομα δραστήρια σε κάθε τομέα

το να γράφεις την αλήθεια είναι κράξιμο; Μπράβο σε αυτούς που πραγματικά το αξίζουν και έκαναν την έκθεση.

Ποιός είναι βρε παιδιά αυτός που κρύβεται πίσω απο το ανώνυμο και λέει τέτοιες ...μπαρούφες; Η έκθεση αυτή άφησε το στίγμα της στα δρώμενα της πόλης. Απο πότε μας ενδιαφέρει ποιός είχε την ιδέα; Πρόκειται για πνευματική ιδιοκτησία η ιδέα υλοποίησης μιας τέοιας ενέργειας που προβάλλει το έργο των αρχιτεκτόνων του τόπου μας; Ας σοβαρευτούμε καποια στιγμή συνάδελφοι μηχανικοί.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.