Την επανεξέταση των κυρώσεων σε γιατρούς ζητεί ο ΙΣΑ

Την επανεξέταση των κυρώσεων σε γιατρούς ζητεί ο ΙΣΑ

Αύγουστος 13, 2019 - 17:23
0 σχόλια

Την αναστολή των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε γιατρούς για παραβάσεις από την εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και οι οποίες έγιναν τα έτη 2013 και 2014, ζητεί με επιστολή του προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε πρόσφατη επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Βασίλη Πλαγιαννάκο, σημειώνει: «Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις σε γιατρούς-μέλη μας για λάθη στη συνταγογράφηση τυπικής και ελάσσονος σημασίας, τα οποία μάλιστα προέκυψαν από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τα έτη 2013 και 2014, για τα οποία ήδη έχουν ελεγχθεί». Σύμφωνα με τον Σύλλογο, τα συγκεκριμένα έτη ήταν τα πρώτα της εφαρμογής συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει κάποια εκ παραδρομής λάθη στη συμπλήρωση των συνταγών. Εύλογη θα ήταν η αποστολή μιας κατ’ αρχάς ενημερωτικής-προειδοποιητικής επιστολής με την οποία ο ΕΟΠΥΥ θα ενημέρωνε τους ιατρούς για τα λάθη τους, όσα τουλάχιστον δύναται να χαρακτηριστούν μικρής σημασίας, εφιστώντας την προσοχή για να αποφευχθεί τυχόν επανάληψή τους.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.