Την ενίσχυση του θεσμού των αιρετών περιφερειών ζήτησε ο Π. Τατούλης από την ΕΝΠΕ

Την ενίσχυση του θεσμού των αιρετών περιφερειών ζήτησε ο Π. Τατούλης από την ΕΝΠΕ

Ιούνιος 19, 2018 - 20:30
1 σχόλια

Για τον κεντρικό στόχο της Περιφερειακής Διακυβέρνησης που πρέπει να έχει ως σκοπό η ΕΝΠΕ μίλησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης κατά τη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ την Τρίτη 19/6/2018 με θέμα τις απόψεις και τις προτάσεις της επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1».

Ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι η ΕΝΠΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά το ζήτημα και να μην επικεντρωθεί μόνο στο θέμα του εκλογικού Νόμου. Δήλωσε ότι η Περιφερειακή Διακυβέρνηση πρέπει να αποτελεί το πρώτιστο θέμα και ότι με το νέο Νομοσχέδιο θα πρέπει να απαλλαγούμε από τα κατάλοιπα των Νομαρχιών και να ενισχυθεί ο ρόλος των Συλλογικών Οργάνων στην Αυτοδιοίκηση.

Η ενίσχυση του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας αποτελεί μονόδρομο για τη λύση πολλών προβλημάτων της χώρας. Ο κύριος Τατούλης επεσήμανε για άλλη μια φορά την άποψη του για την κατάργηση του ρόλου των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών καθότι αποτελεί τροχοπέδη στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

Οι τελικές προτάσεις τη ΕΝΠΕ τόνισε ο κ. Τατούλης πρέπει να είναι απόλυτα σύμφωνες με τις απαιτήσεις των πολιτών και να μην υπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές παρά μόνο το δημόσιο συμφέρον.

Δελτίο Τύπου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ο νομος που έχει αποτελειώσει την Ελλάδα είναι αυτός που έδωσε εξουσιες σε εκλεγμενους περιφερειαρχες και δημαρχους. Αυτοί στην πλειοψηφία τους είναι παντελώς άσχετοι από δημοσια διοίκηση και φοβούνται το πολιτικο κόστος με αποτέλεσμα να μην κάνουν σχεδόν τίποτα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.