Την 191η Επέτειο απο την Απελευθέρωση της γιόρτασε η Καλαμάτα (photos + video)

Την 191η Επέτειο απο την Απελευθέρωση της γιόρτασε η Καλαμάτα (photos + video)

Μάρτιος 24, 2012 - 11:41

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιόρτασε η Καλαμάτα την 191η  επέτειο της απελευθέρωσης της από τον Οθωμανικό Ζυγό .

Η τελετή άρχισε με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιστορικό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην οποία χοροστάτησε  ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμος.  Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στην πλατείας 23ης Μαρτίου  ενώ το πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής αρχαιολογίας κ. Πέτρος Θέμελης.

Αμέσως μετά ακολούθησε προσκλητήριο των οπλαρχηγών καθώς και η καθιερωμένη Αναπαράσταση της Κατάληψης της Καλαμάτας από τους Καπεταναίους  της Επανάστασης του ’21  , εντυπωσιακή όπως κάθε χρόνο.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παρέλαση των σχολείων καθώς και των τοπικών συλλόγων και φορέων που πήραν μέρος στους εορτασμούς.

Μεγάλο ήταν το πλήθος που παρακολούθησε την Αναπαράσταση  και φέτος ενώ ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσαν οι Υπερβολικές αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν στο χώρο … 3 διμοιρίες ΜΑΤ , άντρες της ΟΠΚΕ μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ κ.α. ενώ δεν υπήρχε κανείς εκπρόσωπος της Κυβέρνησης . Πάντως δεν σημειώθηκε το παραμικρό απρόοπτο.

*Την Κυριακή στην Κάμερα του MessiniaPortal.gr  o  «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (ή κατά κόσμο Βασίλης Βαρελάς) μας μιλάει για την Ιστορία της Αναπαράστασης αλλά και για το ποιος ήταν ο «Γέρος του Μοριά» και την συμβολή του στον αγώνα του 1821 …

Περισσότερα στο www.messiniaportal.gr

Video: 

youtube://v/_5Ld4Sr38F4