Τιμητική εκδήλωση στο χωριό Θάνα για τον Πάνο Κολοκοτρώνη (pics,vid)

Τιμητική εκδήλωση στο χωριό Θάνα για τον Πάνο Κολοκοτρώνη (pics,vid)

Νοέμβριος 06, 2017 - 17:03
0 σχόλια

Τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χωριό Θάνα Δήμου Τρίπολης για τον Πάνο Κολοκοτρώνη.

Εκδήλωση τιμής σε έναν ήρωα ακόμα της γενιάς των Κολοκοτρωναίων, τον μεγάλο γιο του Θεοδώρου, τον Πάνο. Μιας γενιάς που βοήθησε όχι μόνο στην Επανάσταση του 1821, αλλά και πριν από αυτή και μετά από αυτή.

Ο τελευταίος που έπεσε ήταν ο Γιώργος Κολοκοτρώνης σε μοναστήρι της Σερβίας, όπου και είναι θαμμένος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε: 

"Εκδηλώσεις, όπως αυτή, μας θυμίζουν δυσάρεστες στιγμές του λαού μας, και την κατάρα των εμφύλιων διαμαχών, που αφήνουν πληγές.

Ας παραδειγματιστούμε από την ιστορία μας και ας διδαχθούμε από γεγονότα σαν και αυτό και ας είμαστε μονοιασμένοι, γιατί μόνο τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Τιμήσαμε έναν ακόμα συμπατριώτη ήρωα, που ήταν θύμα του εμφυλίου, της κατάρας του λαού μας, αφού μετά από κάθε νικηφόρο αγώνα, έχουμε εσωτερικές διαμάχες που δημιουργούν πληγές. Μία τέτοια πληγή προκλήθηκε και στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, μετά το θάνατο του μεγάλου του γιου, Πάνου.

Ένας θάνατος,όμως, που όπως είπε και ο Ηλίας Γιαννικόπουλος στην άρτια και κατατοπιστική του ομιλία, ήταν προσφορά στην Πατρίδα.

Εμείς οφείλουμε να ξεπερνάμε τα δυσάρεστα αλλά να μην τα ξεχνάμε και διδασκόμαστε από την ιστορία μας, ώστε να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη."

Video: 

Τιμητική εκδήλωση για τον Πάνο Κολοκοτρώνη στου Θάνα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.