Τιμητική εκδήλωση για τον Λοχαγό Σάββα Κούνα στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης (pics,vid)

Τιμητική εκδήλωση για τον Λοχαγό Σάββα Κούνα στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης (pics,vid)

Οκτώβριος 23, 2019 - 21:15
0 σχόλια

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην εκδήλωση «Μνήμες και Μαρτυρίες για το Έπος του ΄40 - '41» αφιερωμένη στον Τριπολίτη Λοχαγό Σάββα Κούνα που έπεσε ηρωικά στη μάχη των Λουτρών Σιδηροκάστρου στο Οχυρό του Ρούπελ, τον Απρίλιο του '41 συνδιοργάνωσαν το Πολεμικό Μουσείο και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης.

 Το μουσικο-λογοτεχνικό οδοιπορικό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και το παρουσίασε η πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης κυρία Εύη Μεντή, ενώ καλωσόρισε το κοινό ο κ. Φωτόπουλος πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου.

Μεταξύ άλλων η εκδήλωση περιελάμβανε ανάγνωση  αποσπασμάτων  από το βιβλίο του Γιάννη Μπεράτη «Το πλατύ ποτάμι» και απαγγελία στίχων από το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Άσμα ηρωικό και πένθιμο για το χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας» από την φιλόλογο κυρία Μαριάνα Φιλοπούλου , ενώ η κυρία Αμαλία Γούλα στο πιάνο και η κυρία Κέλλυ Ντούλια  ερμήνευσαν τραγούδια από το έργο των Κατσαρού-Πυθαγόρα «ΑΛΒΑΝΙΑ».

Στο τέλος της εκδήλωσης εμφανίστηκε η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης του Μουσείου Μιχάλη Τσαρτσίδη Σιδηρο-κάστρου, «Γεώργιος Δουράτσος Διοικητής Ρούπελ.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση για το έπος του '40 - '41 στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.