Τιμήθηκε ο Μαέστρος Μιχάλης Γαργαλιώνης στην Καλαμάτα (pics)

Τιμήθηκε ο Μαέστρος Μιχάλης Γαργαλιώνης στην Καλαμάτα (pics)

Δεκέμβριος 18, 2018 - 08:38
0 σχόλια

Η Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας  «ΑΡΜΟΝΙΑ» διοργάνωσε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, την 17η Χορωδιακή Συνάντηση με εορταστικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα  στην οποία έλαβαν μέρος εκτός της διοργανώτριας  η «ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ»  και η «ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΑΡΜΟΝΙΑΣ» αποφάσισε να αφιερώσει  την εκδήλωση αυτή και να τιμήσει  τον μαέστρο της και μαέστρο και των άλλων δυο Χορωδιών Μιχάλη Γαργαλιώνη για το έργο του και την προσφορά του στο Χορωδιακό τραγούδι και στα Καλλιτεχνικά δρώμενα τριών πόλεων της Τρίπολης, της  Καλαμάτας και του Γυθείου.

        Η Πρόεδρος της   Ένωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας  «ΑΡΜΟΝΙΑ»  κ. Αρετή Κορακοβούνη  στην προσφώνηση της ανέφερε τα εξής:

 «Η Ένωση Φίλων Μουσικής «Αρμονία» σας καλωσορίζει στήν αποψινή εορταστική βραδιά.

Μαζί μας απόψε είναι η Χορωδία Τρίπολης και η Χορωδία Γυθείου με τις οποίες μας συνδέει άρρηκτος δεσμός, ο μαέστρος Μιχάλης Γαργαλιώνης.

Θα θέλαμε λοιπόν απόψε να αποτίσουμε τη δέουσα τιμή σε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη θεραπεία και τη διάδοση της χορωδιακής μουσικής.

Σε έναν άνθρωπο που με αξιοπρέπεια και ήθος διδάσκει και είναι πάντα παρών στα καλλιτεχνικά δρώμενα των πόλεών μας.

Σε έναν άνθρωπο που με απέραντη υπομονή, ευγένεια και χιούμορ κρατάει το ρυθμό και τι ισορροπίες.

Ας ενώσουμε όλοι τις φωνές μας τη βραδιά αυτή και ας γιορτάσουμε, μαζί τα Χριστούγεννα, τη μουσική, τη συνεργασία και την αγάπη...»

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και αναμνηστικά και από τις άλλες δύο Χορωδίες, τον εκπρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη  Φἰλιππο Χαμαριά, τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα και τέλος ο Μαέστρος Μιχάλης Γαργαλιώνης ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρμονίας για την τιμή που του απέδωσε, αλλά και τα άλλα Διοικητικά Συμβούλια για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και τους Χορωδούς και των τριών χορωδιών γιατί όπως  είπε χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί  τίποτα.

ΧΑΜπίτας

 

Βιογραφικό Μαέστρου Μιχάλη Γαργαλιώνη

 

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΡΓΑΛΙΩΝΗΣ γεννήθηκε και διαμένει στην Τρίπολη. Υπήρξε καθηγητής Μουσικής-Υποδιευθυντής στο Μουσικό Γυμνάσιο της πόλης μας, και κάτοχος των πτυχίων: Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης και Ενοργάνωσης.

Το Χορωδιακό του αισθητήριο διαμορφώνεται στο Γυμνάσιο όταν εντάσσεται στις χορωδίες της Κικής Νεστορίδου, του Νικηφόρου Κανελλόπουλου, του Φώτη Τσαντήλα και, στη συνέχεια, παρακολουθώντας την Πάντειο Σχολή, συμμετέχει στις Χορωδίες του Θάνου Ερμήλιου και του Δημήτριεφ.

Παράλληλα, ασχολείται με το ελαφρό τραγούδι. Ηχογραφεί και συμμετέχει στην έκδοση μεγάλου μουσικού δίσκου εμφανιζόμενος τακτικά στην ελληνική τηλεόραση και στα τότε μουσικά διαλείμματα -αρχές 10ετίας του ’70- με τους Γιάννη Πετρόπουλο, Ζωζώ Κυριαζοπούλου, Κόκκινο…

Αν και πετυχαίνει 1ος στη Δραματική Σχολή του Γκίκα Μπινιάρη, …παρακολουθεί μαθήματα στη Δραματική Σχολή του Πέλλου Κατσέλλη.

Συμμετέχει και τραγουδά στην κινηματογραφική ταινία «Έρωτας κάτω από τη Χουρμαδιά» του Σταύρου Τσιώλη, η οποία αποσπά το Αο βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης!

Διετέλεσε καθηγητής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης, του ΟΑΕΔ, ενώ υπήρξε εξεταστής-βαθμολογητής του Υπουργείου Παιδείας για το Διαγωνισμό Καθηγητών Μουσικής.

Είναι μέλος Τοπικών Συλλόγων και Καλλιτεχνικών Επιτροπών και από τα κορυφαία ιδρυτικά μέλη των Χορωδιών της πόλης μας, ΟΡΦΕΑ Τρίπολης και ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Σήμερα, καταξιωμένος πλέον μαέστρος στον Ελλαδικό χώρο, διευθύνει, από το 1979, Παιδικές, Αντρικές και Μικτές χορωδίες, Θρησκευτικού και Κοσμικού ρεπερτορίου, όπως, από το 1980 μέχρι το 1984 την Παιδική Χορωδία του ΟΡΦΕΑ και από το 1985 μέχρι σήμερα τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του.

Ανήσυχο πνεύμα και φιλόδοξο, ως προς την ποιότητα που προσφέρει, δεν επαναπαύεται αλλά βελτιώνεται συνέχεια και εκσυγχρονίζεται παρακολουθώντας σεμινάρια από άριστους Μαέστρους τόσο του Ελλαδικού χώρου όσο και του εξωτερικού όπως: Αντώνη Κοντογεωργίου, Γιάννη Μάντακα, Στέφανο Βασιλειάδη, Νίκο Ευθυμιάδη, τον ΕλληνοΓερμανό Αλέκο Τσίχλη, τον Ιταλό Giuseppe Papagallo, τους Ούγγρους Istvan Parkay, Igo Lenke και τον Σουηδό Peter Erdey.

Είναι ο μοναδικός -όλων των εποχών- Χορωδιακός Μαέστρος που βγαίνει από τα όρια της Αρκαδίας και, κατά το παρελθόν… -πριν το 1990- εκτός από τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, διεύθυνε και τη Χορωδία ΑΚΡΙΤΑΣ Καλαμάτας (3η θέση στην κατηγορία φολκλόρ κατά το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών 1990). Σήμερα, είναι και Μαέστρος των Μικτών Χορωδιών: α) ΑΡΜΟΝΙΑ Καλαμάτας (από το 1990) και β) ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Γυθείου (από το 2005).


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.