Τιμήθηκαν οι εκλιπόντες πρόεδροι του Συλλόγου Πειραιά «Λεωνίδιον»

Τιμήθηκαν οι εκλιπόντες πρόεδροι του Συλλόγου Πειραιά «Λεωνίδιον»

Αύγουστος 21, 2018 - 17:31
0 σχόλια

Την Κυριακή 12 Αυγούστου ο Σύλλογος Πειραιά "Λεωνίδιον" διοργάνωσε εκδήλωση στην αίθουσα της δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεωνιδίου, προς τιμήν των προέδρων του Συλλόγου που απεβίωσαν στα 128 χρόνια που λειτουργεί ο Σύλλογος.
Επίσης, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τη λειτουργία του Δημαρχείου Λεωνιδίου και της Βιβλιοθήκης στο κτίριο που ως γνωστόν είναι ιδιοκτησία του Συλλόγου.
Στην σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Γολεγός αναφέρθηκε στην ιστορία και την προσφορά του Συλλόγου στον τόπο μας, από την ίδρυσή του το 1890 έως και σήμερα, ενώ παρουσίασε και την έκδοση ενός λευκώματος το οποίο επιμελήθηκε ο καπετάνιος κ. Στράτος Φασιλής με θέμα την ιστορία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Πλάκας Λεωνιδίου με τον Πειραιά, από  το 1883 με το ατμόπλοιο "Ύδρα" έως και το 2002 όταν και διεκόπησαν οριστικά τα δρομολόγια με τα υδροπτέρυγα (Flying Dolphins).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκτός των άλλων, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος, o  δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Πήλιουρας, ο καθηγητής κ. Στρατής Κουνιάς, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου "Λεωνίδιον", οι οικογένειες των εκλιπόντων προέδρων κ.α.

Δείτε περισσότερα στο leonidion.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.