Τιμή και μνήμη στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη (pics,vid)

Τιμή και μνήμη στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη (pics,vid)

Φεβρουάριος 07, 2016 - 21:29
0 σχόλια

Το απόγευμα της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη τελέστηκε εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου.

Λίγο μετά τις 17:30 στη μνήμη του Κολοκοτρώνη έψαλε η Χορωδία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού των Αθηνών με χοράρχη τον πρωτοψάλτη κ. Αλέξη Κατσαρό.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε την χορωδία μίλησε για τον Κολοκοτρώνη και για το μνημόσυνο μνήμης και απέδωσε τιμή στους αγωνιστές του 1821, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την συντήρηση της ιστορικής μνήμης του Έθνους μας.

Μετά το πέρας του εσπερινού η κα Λίτσα Χατζηφώτη, φιλόλογος και αρχαιολόγος απεύθυνε ομιλία με θέμα "Ο Κολοκοτρώνης και η παράδοσή μας".

Τέλος, η λαμπρή αυτή εκδήλωση στη μνήμη του Γέρου του Μοριά έκλεισε με τον καλλικέλαδο Ιερέα Χρήστο Κυραικόπουλο, ο οποίος αντλώντας από την μουσική παράδοση του τόμου απέδωσε δημοτικό και ιστορικό  τραγούδι με τα οποία διασώζεται ο ηρωισμός και η φιλοπατρία των Κολοκοτρωναίων.

Ειδήσεις: 
Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Φιλολογικό μνημόσυνο για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.