Τιμαριθμικές αυξήσεις στα διόδια Κορίνθου- Τρίπολης- Καλαμάτας

Τιμαριθμικές αυξήσεις στα διόδια Κορίνθου- Τρίπολης- Καλαμάτας

Ιανουάριος 30, 2012 - 15:39
12 σχόλια

Με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη» (νόμος 3559/2007), από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 31 Ιανουαρίου προς Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 (ώρα 0:00 της 1/2/2012), οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων Σπαθοβουνίου, Νεστάνης και Γέφυρας Μάναρη αναπροσαρμόζονται για το έτος 2012 και οι νέες τιμές είναι οι παρακάτω:

Για τα δίκυκλα και τρίκυκλα οχήματα: Στο σταθμό του Σπαθοβουνίου και για τις δύο κατευθύνσεις 1.80  ευρώ.

Στο σταθμό Νεστάνης για την ίδια κατηγορία οχημάτων η τιμή θα είναι 1.70 ευρώ και στο σταθμό της Γέφυρας του Μάναρη 1.30 ευρώ.

 

Για τα οχήματα με ύψος έως 2,20 μέτρα στο σταθμό Σπαθοβουνίου η τιμή θα είναι 2.50 ευρώ. Στο σταθμό Νεστάνης 2.40 ευρώ και στο σταθμό της Γέφυρας του Μάναρη 1.90ευρώ.

 

Για τα οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερος από 2.20 μέτρα οι τιμές θα είναι στο σταθμό του Σπαθοβουνίου 6.40 ευρώ, στο σταθμό της Νεστάνης 6.10 ευρώ και στο σταθμό της Γέφυρας του Μάναρι 4.90 ευρώ.

 

Για Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. Στο σταθμό Σπαθοβουνίου η τιμή θα είναι  9 ευρώ, στο σταθμό της Νεστάνης 8,50  ευρώ και στο σταθμό της Γέφυρας του Μάναρη 6.90 ευρώ

 

Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών e-PASS.

 

 

Ειδήσεις: 

12 Σχόλια

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΕΦΥΡΑΣ ΜΑΝΑΡΙ ΕΙΧΑ ΧΩΡΑΦΙ 2,5 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ .Ο ΜΩΡΕΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙ ΑΥΞΗΣΗ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΥ ΑΡΓΕΙ ΤΟΚΙΖΕΤΑΙ ? ΖΗΤΩ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΟΡΓΩΣΩ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΠΕΙΡΩ ΣΙΤΑΡΙ

ΜΑ ΚΑΛΑ Ο ΜΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ?ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ.......ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.... ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ ΣΤΟΝ ΜΟΡΕΑ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΩΡΑ? Ε ΑΤΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΜΟΡΕΑ?

Ξεχάσατε να γράψετε πως τα διόδια της ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ από 3.10 για τα επιβατικά οχήματα πάει στα 3.20! Δηλαδή για να πάει κάποιος από Τρίπολη - Αθήνα χρειάζεται 2.40+2.50+3.20 = 8.10Ε Βάλτε και τις βενζίνες! Χαχαχαχα, έρχεται η ώρα όλων και πολύ σύντομα. ΔΕΝ - ΠΑΕΙ - ΑΛΛΟ

Ρε παιδιά, δεν είχε βγει υπουργική απόφαση για μείωση των διοδίων? Ας την εφαρμόσουν να κάνουν την μείωση και μετά ας το αυξήσουν....

Με βάση τα προβλεπόμενα από το Νόμο 3559/2007. Σουφλιά να μη λιώσεις...

Καμία υπουργική απόφαση δεν έχει βγει για μείωση των διοδίων γιατί δεν εξαρτάται από τον υπουργό. Υπάρχει σύμβαση σε ισχύ που ορίζει τις τιμές των διοδίων. Ο Ρέππας έλεγε όταν ήταν ο αρμόδιος υπουργός ότι έχει συμφωνήσει μειώσεις αλλά φυσικά όλα αυτά ήταν ΨΕΜΑΤΑ. Τακτικές Μαυρογιαλούρου το 2010. Να τον χαιρόμαστε τον ντόπιο πολιτικάντη καθώς και το άλλο σαΐνι, τον Μαγκριώτη. Άλλος παπατζής αυτός. Μην ξεχάσετε να τον βγάλετε πάλι βουλευτή τον Ρέππα. Τόσοι διορισμοί και βολέματα, ψηφίστε πάλι να βγάλετε την υποχρέωση. Κάποτε, επειδή στεκόμουν μόνο στην ρητορία του, είχα κάνει το ΤΡΑΓΙΚΟ λάθος, να εκτιμώ τον Ρέππα. Τα τελευταία δυο χρόνια κατάλαβα πόσο λάθος είμαι για αυτόν τον άνθρωπο. Συμβολίζει το βαθύ, ρουσφετολογικό ΠΑΣΟΚ, των ατελείωτων διορισμών στο δημόσιο, σύμβολο της αγκύλωσης σε νοοτροπίες πολλών δεκαετιών πίσω. Ακριβώς ο τύπος του πολιτικού που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Το δυσάρεστο είναι ότι πολύ μικροί "Ρέππες" αναμένουν να μπουν στην θέση του. Ψάξτε στο google βάζοντας "Ρέππας" και "μειώση διοδίων" να χορτάσετε ψέμματα.

Η σύμβαση παραχώρησης αναφέρει και ανώτερο πλαφον στην τιμή ανά χλμ το οποίο έχει ξεπεραστεί κατα πολύ φυσικά αφού δεν υπάρχει ούτε καν αναλογική χρέωση όπως προβλεπόταν ουσιαστικά....... Επίσης προβλέπονται και θέματα συνθηκών υγιεινής που αν κρίνω από τις χημικές τουαλέτες, ούτε αυτές τηρούνται. Χώρια τα μοσχάρια στη Νεστάνη που συχνά πυκνά κόβουν βόλτες εντός του δρόμου...... Χώρια που από 2,70 πριν 2 χρόνια φτάσαμε στα 4,70 και τώρα στα 4,90!!!!!!! Χώρια που αν πηγαίνεις προς Λεβίδι πληρώνεις διόδια για 700 μέτρα!!! Αλλη μια απάτη από τις πολλές στην Ελλάδα. Δώρο στον Εθνικό εργολάβο..... και αφεντικό των ανδρείκελων που μας κυβερνούν. Με πρωταγωνιστή το Σουφλιά της επανίδρυσης του κράτους (Ν.Δ.) και άξιο συνεχιστή του το Ρέππα, λεφτά υπάρχουν (ΠΑΣΟΚ) που έβαλε τη μη πληρωμή διοδίων στην ίδια κατηγορία με το να περνάς κόκκινο φανάρι η να οδηγάς μεθυσμένος η χωρίς δίπλωμα...... Για την ασφάλεια μας και μόνο . Μη γίνει κανένα ατύχημα από τη μη πληρωμή διοδίων ........

καλα...η κατηφορα ειναι μεγαλη...πως περιμενεις να εισπραξεις οταν ανεβαζεις συνεχως τις τιμες? ο κοσμος δεν μπορει πλεον να πληρωσει τοσα και εναλλακτικα θα παρει λεωφορειο η θα παει με την παρεα του να μοιραστει τα εξοδα... θα ντραπω να παω απο κολοσουρτι? και εγω και πολλοι αλλοι....ωραιοτατη διαδρομη και δεν πειραζει βρε αδερφε που 8α κανω 20/30 λεπτα παραπανω... Ελλαδαρααααααα!

Δυστυχώς οι τιμές των διοδίων προβλέπονται στην σύμβαση. Δεν έχει ξεπεραστεί κανένα όριο, εξάλλου αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα πλήρωναν εκατομμύρια αποζημιώσεις στα δικαστήρια. Το ζήτημα είναι ότι οι περισσότεροι δρόμοι σταμάτησαν γιατί οι τράπεζες έκαναν πίσω αφού είδαν ότι δεν θα έχουν την κίνηση που είχαν προβλέψει και θα χάσουν τα λεφτά τους.

Τουλάχιστον να φτιάξουν το πολιτικό αεροδρόμιο στην Τρίπολη να πηγαίνουμε πετόντας μπας και γλυτώσουμε κανένα ευρώ.