Τηλεθέρμανση: 25-30% λιγότερα χρήματα για θέρμανση στην Τρίπολη (photos&video)

Τηλεθέρμανση: 25-30% λιγότερα χρήματα για θέρμανση στην Τρίπολη (photos&video)

Μάιος 07, 2014 - 10:30

Ο Δήμος Τρίπολης, στα πλαίσια διερεύνησης της δυνατότητας ανάπτυξης συστήματος Τηλεθέρμανσης για οικιακή χρήση στην πόλη της Τρίπολης, διοργάνωσε μια  ενημερωτική παρουσίαση με θέμα "Τηλεθέρμανση στην πόλη της Τρίπολης" στη έκθεση του Αρκαδικού Πανοράματος στην ΒΙΠΕ την Τρίτη 6 Μαΐου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι όλες οι ανάγκες σε ζεστό νερό των κατοίκων της πόλης της Τρίπολης, να καλύπτονται μέσω αυτού του πρωτοποριακού συστήματος, το οποίο, εκτός από εξαιρετικά οικονομικό, θεωρείται ότι έχει και το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης.

Η εισηγήτρια Καλέλλη Παναγιώτα, Χημικός Μηχανικός μίλησε για την πρώτη εγκατάσταση τηλεθέρμανσης η οποία κατασκευάστηκε το 1960 στην Πτολεμαΐδα.
Το σύστημα Τηλεθέρμανσης υποκαθιστά σταδιακά το πετρέλαιο ως καύσιμο για τη θέρμανση της πόλης.
Τηλεθέρμανση είναι η ομαδική θέρμανση ενός συνόλου κατοικιών (π.χ. μιας πόλης ή μιας ομάδας κατοικιών) ή άλλων χρήσεων (π.χ. βιομηχανικές περιοχές ). Η θερμότητα που παράγεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία,στη γεωργία και στη θέρμανση κτιρίων.

Η Τρίπολη έχει μια πλεονεκτική θέση και έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα σύστημα τηλεθέρμανσης με πολλά καύσιμα. Μπορούμε να πάρουμε τον ατμό όπως εξηγεί η κ. Καλέλλη από τη Μεγαλόπολη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυσικό αέριο, βιομάζα, δασική υλη, ακόμα μπορούμε να κάνουμε και συνδυασμούς έτσι ώστε να κάνουμε παραγωγή ενέργειας όπου τα οφέλη θα είναι αισθητά για τους καταναλωτές αλλά και για τι Δήμο της Τρίπολης. Με την τηλεθέρμανση το κάθε νοικοκυριό θα δαπανά 25-30% λιγότερα χρήματα από ότι δαπανούσε μέχρι τώρα για θέρμανση.

 

Video: 

youtube://v/3r9Jx426Frc