Τι ζήτησε η Ομοσπονδία για τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κολύμβησης από τον Δήμο Τρίπολης

Τι ζήτησε η Ομοσπονδία για τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κολύμβησης από τον Δήμο Τρίπολης

Φεβρουάριος 27, 2019 - 10:26
5 σχόλια

Αναλυτικά τα ποσά που ζήτησε ο ΓΓ της Ομοσπονδίας από τον Δήμο Τρίπολης

Πολλή συζήτηση έγινε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης σε σχέση με τη διοργάνωση πανελλήνιου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων στην πόλη μας, η οποία τελικώς θα λάβει χώρα στον Βόλο (δείτε ΕΔΩ).

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταφέρθηκε εναντίον της δημοτικής αρχής διότι, όπως υποστήριξαν οι αρχηγοί των παρατάξεων, για μια ευτελή διαφορά, της τάξεως των τριών-τεσσάρων ευρώ που ζήτησαν επιπλέον οι ξενοδόχοι, η Τρίπολη έχασε την ευκαιρία μιας διοργάνωσης που θα αποτελούσε μια οικονομική ένεση για την πόλη σε μια νεκρή περίοδο.

Οι παράμετροι αυτής της υπόθεσης είναι πολλές. Πρώτα, όμως, ας παραθέσουμε τα στοιχεία, διότι, όπως αποδεικνύεται, οι διοργανωτές ζήτησαν πολλά περισσότερα χρήματα από τον Δήμο Τρίπολης, προκειμένου να γίνει η διοργάνωση στο ΔΑΚ.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τρίπολης Θ. Καραλής απάντησε σε όλες τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, και μάλιστα κατέθεσε και στοιχεία ως προς το ακριβές ποσό που ζητούσε η Ομοσπονδία από τον Δήμο, ένα ποσό που ανέρχεται σε 39.800 ευρώ, σύμφωνα με το e-mail που ο ΓΓ Δημήτρης Σαρακατσάνης απέστειλε στον κ. Καραλή. Παραθέτουμε το e-mail, το οποίο έχει κατατεθεί από τον κ. Καραλή στον πρόεδρο του ΔΣ Τρίπολης κ. Αναστάσιο Κακλαμάνο:

Αθήνα 20 Δεκεμβρίου 2018

Κύριο

Θεόδωρο Καραλή

Πρόεδρο ΝΠΔΔ

Δήμου Τρίπολης

---------------------

Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,

Σας αποστέλλουμε κατωτέρω τον προυπολογισμό των εξόδων που απαιτούνται για τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων-Παγκορασίδων Β 16-18/7/19 και Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α 20-22/7/19.

Τα αναφερόμενα σ' αυτόν έξοδα έχουν υπολογισθεί στο υψηλότερο επίπεδο και υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα μείωσής τους, που θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τον αριθμό των έμπειρων κριτών που υπάρχουν στην πόλη σας.

                                                   ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΔΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

                                                         ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α & Β 16-18/7 ΚΑΙ 20-22/7/19

                                                                                                                        Ποσόν                ΦΠΑ                ΣΥΝΟΛΟ

1.    Αποζημίωση Κριτών (25άτομα Χ 12 αγωνιστικές Χ 25€)                7.500

2.    Αποζημίωση ατόμων Μηχανογράφησης & Ηλεκτρονικής

        Χρονομέτρησης (3 άτομα Χ 18 αγωνιστικές Χ 80€)                        4.300

3.    Μετακίνηση κριτών (7 αυτοκίνητα)                                                       700

4.    Μετακίνηση ατόμων ΚΟΕ (10 αυτοκίνητα)                                        1.000

5.    Ενοικίαση φορητών βατήρων με υποπόδιο 16τμχ                           1.209,68        290,32                1.500

6.    Αγορά μεταλλίων                                                                                    1.935,48        464,52                2.400

7.    Ενοικίαση Video Wall για 9 ημέρες και αποζημίωση

        2 ατόμων που θα το λειτουργήσουν                                                  2.419,35        580,65                 3.000

8.    Διαμονή-διατροφή Κριτών 25 άτομα Χ 7 ημέρες                             8.750

9.    Διαμονή-διατροφή χειριστών video wall 2 άτομα Χ 8 ημέρ.            400

10.  Διαμονή-διατροφή ατόμων ΚΟΕ 15 άτομα Χ 8 ημέρες                  8.250

11.  Μεταφορά διαδρομών-βατήρων-video wall                                   2.000

                                                                                                               -----------------------------------------------------------------

                                                    Σύνολο                                                    38.464,51    1.335,49                 39.800

 

Οι αποζημιώσεις δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ, περιλαμβάνουν την παρακράτηση φόρου 20%.

 

Για το Δ.Σ

Ο Γενικός Γραμματέας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Καραλή, μας είπε ότι τον Δεκέμβριο του 2018 συνεργάτης του κ. Τσιαμούλου, ο οποίος διατηρεί φιλική σχέση με τον ΓΓ της Ομοσπονδίας, ήρθε σε επαφή με τον Δήμο Τρίπολης για να γίνει στην πόλη μας η διοργάνωση του εν λόγω πρωταθλήματος. Στο ραντεβού που έγινε στο γραφείο του δημάρχου, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας ζήτησε από τον Δήμο περίπου 10.000 ευρώ «για τα χρειαζούμενα», όπως μετάλλια και άλλα. Στη συνέχεια, όπως είπε ο κ. Καραλής, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης είδαν τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου και ζήτησαν να έρθουν σε συνεννόηση με τους ξενοδόχους της περιοχής. Επειδή ο κ. Μαρινάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, δεν ήταν δυνατόν να ασχοληθεί, απευθύνθηκαν σε έναν ατζέντη, για να κλείσει τα ξενοδοχεία για τους αθλητές. Και εκεί ζήτησαν μια επιπλέον έκπτωση από τους ξενοδόχους της τάξεως των 3-4 ευρώ, η οποία δεν έγινε δεκτή.

Ωστόσο, κάποιες ημέρες αργότερα, ο κ. Σαρακατσάνης επανήλθε και ζήτησε από τον Δήμο Τρίπολης ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό, της τάξεως των 39.800 ευρώ, για να γίνει η διοργάνωση. Ο Δήμος απάντησε ότι αυτό το θέμα δεν θα περνούσε ποτέ από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς το ποσό για μία και μόνο αθλητική διοργάνωση είναι τεράστιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Ομοσπονδίες κάποτε επιχορηγούνταν γενναία από το υπουργείο Αθλητισμού -αυτά στα προ κρίσης χρόνια. Ανάμεσα στα 10.000 ευρώ, που θα ήταν ένα λογικό ποσό για μια αθλητική διοργάνωση, ως τα 40.000 ευρώ που ζήτησαν τελικά από τον Δήμο Τρίπολης, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη...

Γαλανιάδη Εύα


5 Σχόλια

Στην προηγούμενη διοργάνωση που διενεργήθηκε εδώ στις 5/12, που ήταν μικρότερης εμβέλειας από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, η πόλη αποδείχθηκε ανεπαρκής από πλευράς αριθμού κλινών να τη φιλοξενήσει. Ο δε δήμος ανεπαρκής γενικά από πλευράς διοργάνωσης και έλεγαν στους συλλόγους " ε αν δεν υπάρχουν κλίνες δε πειράζει, κλείστε δωμάτια στη Σπάρτη". Με αποτελεσμα τις ακυρώσεις συμμετοχων κοκ. Αν δε μπορείς, που δε μπορείς, αστο καλύτερα... γινόμαστε και ρόμπα στους κολυμβητικούς συλλόγους πανελληνίως!

@Αν πρότειναν στην ομοσπονδία ένα μικρότερο ποσό είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ομοσπονδία θα δεχόταν. Με τόσους επισκέπτες που θα είχε η Τρίπολη το κέρδος για την πόλη θα ήταν πάνω από 150.000-200.000€. Από εκεί και πέρα κάνετε τις πράξεις μόνοι σας να δείτε αν ήταν συμφέρον για την πόλη ή όχι.

Drοπή!

παυλακη ΛΟΥΚΟΥΜΑ και εδω γνωστης? η ομοσπονδια εχει συγκεκριμενους κριτες,αλυταρχες ,γραμματεια κλπ και για συγκεκριμενες μερες εθεσε εξοδα διαμονης ,τροφης κλπ ,πως θα επεφτε ρε συ στο ποσο η ομοσπονδια? απο που και ποιος θα τα εβαζε να συγκεντρωθει το ποσο? πλακα μας κανετε μερικοι εδω μεσα που θελετε να εχετε και γνωμη για ολα? εκεινο που θα μπορουσε ο δημος να κανει,ειναι να βρει χορηγους και μαλιστα μεγαλους,γιατι το ποσο ειναι μεγαλο και οχι αστεια,και με ντοπιους μικρους χορηγους τετοια ποσα δε μαζευοντε ,ενταξει ΛΑΚΑΜΑ παυλακη?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.