Τι ζητάει ο Κώστας Μπεντεβής από τους υποψήφιους στην τοπική αυτοδιοίκηση

Τι ζητάει ο Κώστας Μπεντεβής από τους υποψήφιους στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ιανουάριος 17, 2019 - 13:02
2 σχόλια

Την κατάρτιση σαφών προγραμμάτων και τη δημοσιοποίησή τους στους πολίτες που θα κληθούν να ψηφίσουν στις εκογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητεί με ανακοίνωσή του ο κ. Μπεντεβής, έτσι ώστε να αλλάξει ο τρόπος που γίνονται οι προεκλογικές εκστρατείες με σαφή ενημέρωση των πολιτών από τις παρατάξεις για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα, με σαφήνεια στη διατύπωση λύσεων και προτάσεων, με διαφάνεια και με πολιτισμένο διάλογο.

Ο κ. Μπεντεβής είναι γιατρός βιοπαθολόγος και πρώην γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και πρόεδρος του Πειθαρχικού στον ίδιο σύλλογο.

"Ο καινούργιος χρόνος μας έφερε μια έντονη πολιτική δραστηριότητα όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό επίπεδο που καθημερινά πλέον κατακτά τις πολιτικές συζητήσεις των συμπολιτών μας. Θεμιτό και καλοδεχούμενο το άνοιγμα της πολιτικής αντζεντας των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων και θα έχουμε και αρκετό χρόνο να αξιολογήσουμε και να κρίνουμε τις προτάσεις, τις απόψεις αλλά και την στάση όλων ώστε να αποφασίσουμε ώριμα πια για το ποιόν ή ποια και ποιους ή ποιες θα επιλέξουμε για τα επόμενα χρόνια στο τιμόνι του δήμου μας.

Ο λόγος που εκθέτω σήμερα την άποψή μου είναι διπλός.

Αφ’ ενός να δημοσιοποιήσω την θέλησή μου να μην συμμετάσχω σε κάποιο δημοτικό σχήμα το οποίο είναι προσωπική μου επιλογή και αφ’ ετέρου θα ήθελα να προτείνω μια εναλλακτική σε όλους τους υποψήφιους για μια καινούργια πρακτική, για μια καινούργια φιλοσοφία, και έναν νέο τρόπο άσκησης της προεκλογικής αντζεντας.

Φυσικά δεν είμαι ούτε ο ικανότερος , ούτε ο πιο ειδικός για να συμβουλεύω τους συμπολίτες μου, αισθάνομαι όμως την ανάγκη να δημοσιοποιήσω την άποψη μου ελπίζοντας να βρει καλόβουλης ανταπόκρισης.

Οι εποχές έχουν αλλάξει.

Τα προβλήματα είναι πιο σύνθετα και διαφορετικά από αυτά του παρελθόντος.
Οι κομματικές μπάρες έχουν κατέβει αρκετά χαμηλά και ευτυχώς.
Οι νέες τεχνολογίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι πια της καθημερινότητάς μας.

Δεν είναι πια αναγκαίο να τρέχουμε από σημείο σε σημείο για να ενημερωθούμε για τα επιμέρους προβλήματα γιατί τα γνωρίζουμε όλοι μέσω του διαδικτύου και της δημοσιοποίησης που οι εμπλεκόμενοι έχουν κάνει.

Δεν είναι πια ακριβή ενασχόληση η πραγματική ενασχόληση με τα κοινά γιατί μπορούμε όλοι να μεταφέρουμε την άποψη μας σε όλους πάλι μέσω της επικοινωνίας μέσω του υπολογιστή μας.

Δεν είναι πια κομματική υποχρέωση κανενός να υποστηρίξει το ένα ή το άλλο θέμα μιας και ευτυχώς τα κόμματα άφησαν πιο ελεύθερους τους δήμους για να εκφραστούν.

Είναι λοιπόν καιρός να πάψουμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να αναλάβουμε όλοι οι πολίτες τις ευθύνες μας για την αδιαφορία που έχουμε επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια για τον τόπο που ζούμε και να σταματήσουμε να κατηγορούμε τους απέναντι για τις λάθος λύσεις στα προβλήματά μας.

Είναι καιρός να συμμετάσχουμε όλοι μα όλοι ώστε ο ικανότερος να μπορέσει να έχει τη νομιμοποίηση να εφαρμόσει το έργο που θα αναλάβει.

Ήρθε η ώρα, χωρίς να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας, να αναλάβουμε ευθύνες και όχι μόνο με τη ψήφο μας αλλά με την ενεργό συμμετοχή μας.

Θεωρώ ότι ήρθε επιτέλους και στην Ελλάδα η ώρα της σύνθεσης.

Ευτυχώς ή δυστυχώς η νέα πολιτική διαχείριση των δήμων με το νέο νόμο δε θα είναι “ενός ανδρός” αλλά θα χρειάζεται συμφωνίες και συμμαχίες που εμείς οι πολίτες δε πρέπει να επιτρέψουμε να οριστούν κάτω από το τραπέζι και πίσω από τις πλάτες μας.

Προτείνω λοιπόν σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους να γράψουν και να μας εκθέσουν το πρόγραμμά τους και τις απόψεις τους με όσο πιο λεπτομέρεια μπορούν, με όση πιο ακρίβεια και συγκεκριμένα γίνεται.

Ζητώ γραπτά αναρτημένα προγράμματα και απόψεις που θα μπουν στο τραπέζι της συζήτησης. Απαλλαγμένα από προσωπικές αντιπαραθέσεις και συγκρίσεις με το χθες.

Ζητώ να αναλυθούν τα πραγματικά προβλήματα του δήμου μας και να δημοσιοποιηθούν οι λύσεις που προτείνει ο καθένας.

Ζητώ διαφάνεια και καθαρότητα θέσεων και απόψεων.

Έχοντας λοιπόν τέτοια κείμενα μπορούμε να τα σχολιάσουμε, να τα κρίνουμε αλλά και να τα συνθέσουμε και να τα βελτιώσουμε ώστε ο δήμαρχος και το συμβούλιο που θα εκλεγεί να έχει να ξεκάθαρο, απλό και τίμιο δρόμο να ακολουθήσει. Αυτόν που οι συμπολίτες του θα έχουν διαμορφώσει γραπτώς μέσα από τη σύνθεση των θέσεων και των απόψεων.

Δυστυχώς οι κολοτούμπες στη κεντρική πολιτική σκηνή είναι άπειρες πια. Εκεί αποφασίζει ο λαός με τη ψήφο του και δυστυχώς υπάρχουν ελάχιστες δυνατότητες αποτροπής τέτοιων συμπεριφορών.

Εδώ όμως τοπικά δε πρέπει να αφήσουμε τέτοια φαινόμενα να επικρατήσουν. Οφείλουμε να τα προβλέψουμε και να τα αποτρέψουμε πριν καν εκδηλωθούν.

Ζούμε όλοι τα αποτελέσματα της πολιτικής που κάποιοι έταξαν τα πάντα σε όλους και τώρα γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως........

Μην αφήσουμε φίλους , γνωστούς , συγγενείς και συμπολίτες μας να πέσουν στο ίδιο ατόπημα. Ας δώσουμε την ευκαιρία και τις ασφαλιστικές δικλίδες σε όλους να προστατέψουν τόσο την πολιτική τους αξιοπρέπεια αλλά και το μέλλον του τόπου μας.

Αυτό θα ήταν ένα βήμα πολιτικού πολιτισμού που θα ανέβαζε τον πήχη των τοπικών εκλογών και θα αναδείξει τους πιο ικανούς και σοβαρούς συμπολίτες μας. Και δε πρέπει να μείνουμε μόνο στη γραπτή δημοσιοποίηση θέσεων και απόψεων. Οφείλουμε να απαιτήσουμε από τους υποψηφίους δημάρχους να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνθέσουν έναν οδικό χάρτη για το δήμο μας.

Να ταξινομήσουν τα προβλήματα και τις πιο εφικτές λύσεις τους, να ακούσουν ο ένας τον άλλον και να συνθέσουν ένα κοινό χαρτί που θα δεσμεύει τον επόμενο δήμαρχο με συγκεκριμένη στάση στο κάθε πρόβλημα.

Είμαι σίγουρος ότι αν μπορέσουμε να παρακάμψουμε τον εγωισμό μας, το αλάθητο μας, τις αμέτρητες φιλοδοξίες μας και τις προσωπικές μας αντιπαραθέσεις θα μπορέσουμε να συνθέσουμε ένα πρόγραμμα που θα το ζηλέψουν πολλοί και θα το εκτιμήσουν όλοι.

Τίθεμαι λοιπόν στη διάθεση όλων των υποψηφίων, στη διάθεσή τους να δεχθώ τις γραπτές τους αναρτημένες και δημόσιες θέσεις τους. Να προσπαθήσω να ομαδοποιήσω ανά πρόβλημα τις λύσεις του καθενός, να προσπαθήσω με τη συγκατάθεση και τη βοήθεια του καθενός να ταξινομήσω θέσεις και απόψεις ώστε να μπορούν να σταθούν σε ένα ενιαίο κείμενο με απώτερο σκοπό μία συνάντηση όλων όπου θα γίνουν οι τροποποιήσεις και αλλαγές και θα καταλήξουμε σε ένα ενιαίο πρόγραμμα για την πόλη μας αν αυτό είναι εφικτό.

Λαμβάνοντας υπ όψιν την ξεκάθαρη και γραπτή μου άρνηση να μπω στην μάχη της τοπικής πολιτικής αρένας θεωρώ ότι δε θα πρέπει να παρεμβληθούν προσωπικά ανταγωνιστικά κριτήρια γιατί δε θα είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές.

Παρακαλώ λοιπόν τους συμπολίτες μας που συμφωνούν με μια τέτοια κίνηση σύνθεσης να ζητήσουν κι αυτοί από τους υποψηφίους να συμμετάσχουν ώστε και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα αλλά και να αλλάξουμε το τρόπο της προεκλογικής εκστρατείας αποδεικνύοντας ότι ο πολιτικός μας πολιτισμός ανεβάζει τον πήχη στη ποιότητα ζωής μας."

 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.