Τι τρέχει με τη διαχείριση του ιερού προσκυνήματος της Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα Μεγαλόπολης;

Τι τρέχει με τη διαχείριση του ιερού προσκυνήματος της Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα Μεγαλόπολης;

Ιούνιος 29, 2012 - 17:36
2 σχόλια

Οι κάτοικοι ζητούν οικονομικό απολογισμό και ενημέρωση για την μέχρι τώρα διαχείριση...

Αίτημα έστειλε η επιτροπή κατοίκων Βάστα Μεγαλόπολης σχετικά με την διαχείριση του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Θεοδώρας Βάστα Μεγαλόπολης προς την Ι Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγ/λεως Επιτροπή Αγίας Θεοδώρας Βάστα και με κοινοποίηση στην  Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Ελλάδος, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο δήμο Μεγαλόπολης και στα Μέσα Ενημέρωσης. Στην επιστολή - αίτημα οι κάτοικοι αναφέρουν:

Κύριοι της επιτροπής (της Αγίας Θεοδώρας Βάστα)

Όπως θα γνωρίζετε το έτος 2007 μετά την τοποθέτηση του επισκόπου κ Ιερεμία υπήρξε θέμα από τον νέο Μητροπολίτη για κακοδιαχείριση των οικονομικών του προσκυνήματος μέχρι τότε , διορίστηκε νέα επιτροπή και δεν εδόθη συνέχεια στο θέμα αυτό. Όμως από τότε μέχρι σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα συζητείται πάλι στους κατοίκους της περιοχής ότι τώρα γίνεται σπατάλη των χρημάτων σε αδιαφανή έργα, η διαχείριση γίνεται βασικά από ένα κληρικό και δεν έχει γίνει ποτέ οικονομικός απολογισμός .

Επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να προστατευθεί το προσκύνημα από κακόβουλες φήμες, να μην υπάρχουν υποψίες για την καλή λειτουργία της επιτροπής, να υπάρξει διαφάνεια τι γίνονται τα χρήματα που δίνουν οι προσκυνητές, παρακαλούμε όπως δημοσιοποιήσετε ένα οικονομικό απολογισμό της διαχείρισης που θα πρέπει να έχει τα παρακάτω στοιχεία:

1. Το ταμιακό υπόλοιπο που παρεδόθη το 2007
2. Τα έσοδα από τότε μέχρι σήμερα και κατά έτος
3. Τα έξοδα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και κατά έτος
4. Το ταμιακό υπόλοιπο που υπάρχει σήμερα.
5. Τα μέλη που αποτελούν την επιτροπή

Η παρούσα επιστολή κοινοποιείται στις παραπάνω αρχές και υπηρεσίες οι οποίες έχουν τυπική και ηθική υποχρέωση να ενεργήσουν για το ζήτημα αυτό , για την διαφάνεια και την προστασίατης τοπικής Εκκλησίας.
Πιστεύουμε ότι θα έχουμε άμεσα απάντηση στο αίτημα μας αυτό , καθόσον είναι θρησκευτικό και νομικό καθήκον όλων προς τη τοπική κοινωνία .

Εκ μέρους της επιτροπής
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λ.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Τρώνε καλά οι Ιεράρχες και οι συν αυτών. Πού να δείτε το πάρτι και σε μεγάλα "προσκυνήματα", όπως στα Τέμπη.

Η Αγ. Θεοδώρα είναι το 4ο μεγαλύτερο προσκύνημα πανελλαδικά. Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση του Jakob...