Τι θα συμβεί αν ανοιγοκλείσω τα μάτια μου κατά τη διάρκεια του laser μυωπίας;

Τι θα συμβεί αν ανοιγοκλείσω τα μάτια μου κατά τη διάρκεια του laser μυωπίας;

Μάρτιος 09, 2019 - 10:00
0 σχόλια

Η ιδέα της χειρουργικής επέμβασης με laser μπορεί να είναι μια σύνθετη σκέψη. Μία από τις συνηθέστερες ανησυχίες που ακούμε είναι εάν θα είστε σε θέση να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά κατά την διάρκεια και τι θα συμβεί εάν τα ανοιγοκλείσετε.

Όλοι πρέπει να ανοιγοκλείνουμε τα μάτια για να απλωθεί λιπαντικό λάδι στην επιφάνεια του βολβού. Με τον τρόπο, προστατεύετε τα μάτια σας από ξηροφθαλμία. Πριν ξεκινήσει το laser σας, θα έχετε ήδη λάβει αναισθητικές οφθαλμικές σταγόνες που θα μουδιάσουν την επιφάνεια του ματιού. Θα έχετε ήδη την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτές τις σταγόνες πως δουλεύουν στην προεγχειρητική εξέταση σας, ώστε να διαπιστώσετε ότι κάνουν πραγματικά δουλειά! Οι αναισθητικές οφθαλμικές σταγόνες αφαιρούν κάθε αισθήμα από την επιφάνεια του ματιού, έτσι δεν θα αισθανθείτε ότι τα μάτια σας στεγνώνουν και επομένως δεν θα νιώσετε την ανάγκη να τα ανοιγοκλείσετε. Θα αισθάνεστε πολύ άνετα να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι κανονικά.

Επιπρόσθετα, θα έχουμε επιβεβαιώσει ότι δεν θα μπορείτε να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας χρησιμοποιώντας ένα μικρό όργανο που ονομάζεται βλεφαροδιαστολέας. Αυτό είναι ένα λεπτό , πολύ μικρό χειρουργικό εργαλείο που ο χειρουργός σας θα εισάγει απαλά στα βλέφαρά σας. Ακούγεται τρομακτικό; Μην ανησυχείτε, λόγο των αναισθητικών σταγόνων δεν θα αισθανθείτε απολύτως τίποτα ούτε ότι τα βλέφαρά σας διατηρούνται ανοιχτά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αφού ολοκληρωθεί το χειρουργείο, ο χειρουργός σας θα αφαιρέσει προσεκτικά τον βλεφαροδιαστολέα, θα μπορείτε να ανοιγοκλείσετε ελεύθερα και να δείτε καθαρά!

Εάν υπάρχουν κάποιες άλλες πτυχές της θεραπείας που τις βρίσκετε ενοχλητικές ή για πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους και την ασφάλεια των οφθαλμικών χειρουργικών επεμβάσεων με laser, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα βρείτε την συζήτησή μας εξαιρετικά εμπεριστατωμένη και οι ερωτήσεις σας θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια του χρόνου σας μαζί μας.

Η κυρία Βασιλική Ντρισμπιώτη-Παπαγιαβή, Χειρουργός Οφθαλμίατρος μπορεί να προσφέρει και σε εσάς ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στον οφθαλμολογικό τομέα.

Εξειδικεύτηκε στην μικροχειρουργική του καταρράκτη και στην Οφθαλμοπλαστική  χειρουργική κατέχοντας έμμισθη θέση fellow σε διακεκριμένα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασίλειου και συγκεκριμένα  το Royal Free του Λονδίνου, το Manchester Royal Eye και το Nottingham University Hospital.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ εμπειρίες ασθενών οι οποίοι μιλούν ύστερα από την επέμβαση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site μας: eyelasermed.gr ή κλείστε ραντεβού στο 2710-243.243 και 6944836343 με την χειρουργό οφθαλμίατρο Βασιλική Ντρισμπιώτη-Παπαγιαβή, εξειδικευθείσα στην Χειρουργική Kαταρράκτη και Διαθλαστική Χειρουργική – Laser.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.